zaterdag 14 november 2009

Hot House feest verder


De tweede avond van 40 jaar Hot House opende met het trio Dooyeweerd|Olthuis|Hijmans. Een gelegenheidsformatie of, zoals ze zelf zeiden: Wij zijn een niet-ingespeeld trio, er zijn al genoeg ingespeelde trio's en dit is eigenlijk wel zo leuk.

En dat was ook zo, niet alleen leuk voor de muzikanten, maar geweldig voor het publiek. Bassist Arnold Dooyeweerd en gitarist Wiek Hijmans speelden er vol overgave op los en improviseerden dat het een lust was.

Saxofoniste Esmée Olthuis maakte het trio compleet en het was mooi om te zien hoe alle muzikanten de grenzen van hun instrument opzochten. Een indrukwekkend concert, maar speels en met humor en plezier. Heel bijzonder en voor herhaling vatbaar.

Daarna was het even tijd voor een pauzefilmpje, Charlie Parker en Dizzy Gillespie met Hot House, het nummer dat de naamgever is van de organisatie. Ontstaan vanwege hun eerste lokatie was het ook deze avond een toepasselijke naam. In een volle Tuinzaal (zevende lokatie) liep de temperatuur ook behoorlijk op.

De avond sloot af met het trio Braam|De Joode|Vatcher, aangevuld met trompettist Bart Maris (Flat Earth Society). Ditmaal een goed ingespeeld trio dat al 20 jaar met gastmuzikanten optreed. Het trio werkt hard en is technisch goed, maar het spelplezier ontbreekt een beetje, het is gewoon hard werken. Gelukkig is er dan Bart Maris, die in een vrijere rol toch nog voor een leuk optreden zorgt.

LINKS:
Esmée Olthuis
Wiek Hijmans
Michiel Braam
Bart Maris
Hot House

Geen opmerkingen: