zondag 29 november 2009

Babes in the Grass stelen de show


Het laatste Open Podium Leiden Noord met Martin en Maarten met een set (Ierse) Folkmuziek. Vroeger maakten ze deel uit van de groep Nordfolk en vanavond lieten ze een deel van dat repertoire horen. Hoewel wij Nordfolk nooit gehoord hadden was het leuk dit eens te horen. Enige vraag die bleef hangen was of het niet nog mooier was gewesst om het hele optreden akoestisch te doen. Misschien iets voor volgend jaar?

Daarna was het beurt aan het Ensemble Florin Vasile die een set swingende Roemeense zigeunermuziek neerzetten. Deze middag zagen we ze nog op de markt in Leiden, nu kregen ze menig voetje van de vloer in buurtcentrum De Kooi.

Daarna waren het de Babes in the Grass die voor spektakel zorgden. Met een mengeling van Country, Bluegrass en Folkmuziek, een flinke dosis humor en schitterende close harmony vormden ze het hoogtepunt van de avond.

Naast meer traditioneel werk speelden ze ook hilarische nummers over dieet of menopauze. Op het eind was het 'mannentijd' want voor het laatste nummer haalden de Babes hun mannen er bij voor de uitsmijter. Al met al stalen ze de show deze avond, maar dat hadden we eigenlijk al een beetje verwacht na hun succes bij de Gouden Pet in juli van dit jaar.

De avond eindigde met The Time Travellers met covers uit de jaren zestig. Het duurt een tijdje voor ze op dreef komen, pas op het eind beginnen ze op dreef te komen. En dat is bij zo'n kort optreden natuurlijk zonde. Hadden we liever nog wat meer van de Babes gehoord (die hun optreden hadden moeten in korten wegens tijdgebrek).

LINKS:
Babes in the Grass
Leiden Noord

Geen opmerkingen: