donderdag 2 juni 2016

Verrassende surf bij AA

Twee jaar geleden voor het eerst gezien op Waterpop, nu staan ze vanavond op de AA Night bij Gebr. de Nobel. Was toen een grote verrassing en zijn nog steeds goed. Morgen komt hun nieuwe album (This Will Never Happen To Us) uit en daar spelen ze uiteraard veel nummers van. De meeste nummers zijn snel en kort en een zekere overeenkomst met The Buzzcocks is er nog steeds. Behalve in de ballads, die doen dan weer aan The Kinks denken. Leuke band!
Dan volgt een kort, niet aangekondigd, optreden van Wally van Middendorp (Minny Pops) en Marx Ritsema (Spasmodique) over de dood van de hond Vincent. Duurt nog geen kwartier, bijzonder!
Dan volgt Black Tarantula met instrumentale surf-punk. Vier geleden al eens gezien in de Q-Bus en sindsdien is er weinig veranderd. Maar het blijft leuk!
Het slot van de avond is voor de Australische band Hockey Dad, nou ja band, het is een duo. Maar ze maken geluid voor minstens vier, dus dat zit wel goed. Aanstekelijke muziek en Australische surfrock blijkt toch weer heel anders te klinken dan Amerikaanse of Europese.
Al met al een boeiende avond en reden om toch weer eens vaker naar die AA Nights bij Gebr. de Nobel te gaan, het is in elk geval altijd verrassend!

LINKS:
Apneu
Minny Pops
Black Tarantula
Hockey Dad
Gebr. de Nobel
AA Nights

Geen opmerkingen: