vrijdag 17 juni 2016

Gezellige opening De Buurt

Het voormalige Gat van Van der Putte tegenover station Leiden Centraal is sinds kort flink groter geworden, de nieuwbouw van De Lorentz (woningen, retail, kantoren, fietsenstalling en parkeergarage) start pas in oktober. Zonde om dat centrale terrein al die tijd niet te gebruiken dachten een aantal ondernemende Leidenaren.
En dat resulteerde in De Buurt, een pop-up containerdorp met winkels, een strand, een theater, een foodcourt, een sportterrein en een evemententerrein. En de nodige bars natuurlijk. Vanavond is de opening door wethouders Robert Strijk en Paul Laudy.
Het is tijdelijk én binnen twee weken neergezet (knappe prestatie!) en dat is hier en daar ook wel te zien. Maar het is bijna zomer, dus wat maakt het uit.
Op het strand zorgen de oranje/rode jongens van Afternoon Delight voor de muziek. Niet allemaal tegelijk natuurlijk, bij toerbeurt. Jammer alleen dat er geen live muziek is, dat was toch wel leuk geweest bij een opening.
Benieuwd wat De Buurt de komende maanden gaat bieden. Op het programma staan tot nu toe vooral sportevenementen (actief en passief), wat theatervoorstelling en dance feesten, Leuke bands zijn wat mij betreft ook meer dan welkom, dan kom ik zéker nog eens terug!
De Buurt blijft nog staan tot en met 18 september en is in principe elke dag open van 11 tot 23 uur. Ga vooral eens kijken op een mooie zonnige dag.

LINK:
Afternoon Delight
De Buurt

Geen opmerkingen: