vrijdag 3 juni 2016

O'nine viert feest

De Leidse coverband O'nine bestaat 7,5 jaar, reden voor een feestje bij Gebr. de Nobel. In eerste instantie in de kleine zaal maar al snel bleek de voorverkoop zó snel te gaan dat moest worden uitgeweken naar de grote zaal en zelfs die raakt bijna uitverkocht. Het voorprogramma bestaat het coverduo Late Night Serenade.
Dan, na een iets te lange pauze, komt O'nine het podium op. Zagen we natuurlijk al vaker tijdens Leidens Ontzet en Konings/Koninginnedag en is door hun eigenzinnige muziekkeuze altijd een verademing tussen al die andere coverbands. Ze starten gewoon met z'n vijven met veel rock hits van de afgelopen 50 jaar.
Maar na Born to be Wild (waarschijnlijk zowat de oudste cover want uit 1968) wordt de band eerst uitgebreid met drie zangeressen (Frederieke, Maartje en Marianne) en even later ook nog met vier blazers (Daniel van Loenen, Martijn Birnie, Pim van der Meer en Roeland Grijpink). Mooie afsluiting van het uiteindelijk twee uur durende concert! O'nine XXL blijft natuurlijk gewoon een coverband, maar zeker op deze manier wel (één van) de beste uit Leiden!
En ja hoor, Leidse Glibber was er  natuurlijkook en maakte nog véél meer foto's. En filmpjes!

LINKS:
Late Night Serenade
O'nine
Gebr. de Nobel

1 opmerking:

Bastiaan zei

Mooi stuk Peter! Dankjewel!

Gr
Bastiaan