zaterdag 18 juni 2016

Poëzie en muziek gaan mooi samen

De middag brengt vandaag drummer Thomas de Visser en zijn trio naar De Twee Spieghels. Met Simon Rigter op saxen Matheus Nicolaiewsky op bas. Geen onbekenden hier, wel in deze samenstelling. Mooie middag met jazzstandards die we alleen niet helemaal tot het einde konden meemaken.
Achter de voordeur nog een nieuwtje, het gedicht Intens van dichterette Pink Meltzer, onlangs geschreven in De Twee Spieghels, vervolgens op Facebook geplaatst en door eigenaar Colin uitgeprint en opgehangen.
Maar snel wa eten en door naar de Meet&Greet want vanavond is er weer eens een (driedubbel) concert. Als eerste is er Danny Ramirez. Vorige keer (in de Vrijplaats) speelde hij nog zelf gitaar, nu is die al opgenomen. Maar dat maakt het optreden des te meer dynamisch, een soort dronken Elvis met zwarte humor. Hilarisch!
Veel serieuzer is het optreden van Olaf Caarls, solo zonder Long Conversations & the Closet Orchestra, met een aantal nieuwe nummers. Klinkt weer uitstekend, als altijd.
En de klapper van de avond is het optreden van The Avonden. Een aantal jaren geleden nog gezien op de zolder in het LVC met een hele band, vanavond als duo. Mooie Nederlandstalige liedjes, soms onbegrijpelijk ('als jullie het begrijpen, kunnen jullie het me dan uitleggen?') maar wel intrigerend. Een boeiende avond weer bij de Meet&Greet!

LINKS:
Thomas de Visser
Pink Meltzer
De Twee Spieghels
Danny Ramirez
Olaf Caarls
The Avonden
Meet&Greet

Geen opmerkingen: