vrijdag 24 juni 2016

Zomerse Peurbakkentocht

De Peurbakkentocht is één van de hoogtepunten van de Lakenfeesten. Zo'n 50 min of meer versierde boten varen dan een rondje door Leiden. Bij Annie's zit een jury te kijken en te beoordelen en als winnaar komt uiteindelijk de boot van Tartuffe uit de bus met de V&D aapjes en een V&D lied. Terecht!
Veel deelnemers denken dat je er met wat ballonnen en stevige house uit de speakers wel komt, maar gelukkig zijn er ook wat die er meer werk van maken zoals de boot van De Gouden Pet. Met akoestische live muziek, maar dát komt helaas niet over tussen het muziekgeweld van de andere peurbakken.
Ook de Rockschool heeft live muziek aan boord door leerlingen, wel versterkt dus beter te volgen. Toch zou een geluidslimiet voor volgend jaar niet overbodig zijn.
Helemaal stil is de boot van Beelden in Leiden, tja beeldende kunst gaat zelden samen met muziek. Wel mooi zoals die onder de in aanbouw zijnde Catharinabrug door vaart. Ook een kunstwerkje van DP6 architecten.
De tocht gaat nog de hele avond door en in goed gezelschap met de nodige versnaperingen is het goed uit te houden op deze zomerse avond. Pas als de nacht valt keren we weer huiswaarts.
Een (bijna) compleet verslag van de Peurbakkentocht is te vinden bij Leidse Glibber.

LNKS:
Tartuffe
De Gouden Pet
RockSchool
Beelden in Leiden
DP6
Leidse Lakenfeesten

Geen opmerkingen: