zondag 29 mei 2016

Viva Velvet!

De laatste zondag van de maand alweer dus tijd voor Leiden is OPEN, ditmaal OPEN voor muziek. Want muziekwinkel Velvet bestaat en 25 jaar en dat vraagt om een feestje. Op de Koornbrug wel te verstaan. Om één uur opent Mister & Mississippi hier met een enigzins so(m)bere set. Drie jaar geleden zag ik ze driemaal, klonk toen een stuk opgewekter. Aan de andere kant is het goed dat ze niet stil zijn blijven staan, interessant begin van de dag.
Dan volgt een lange pauze, tijd om even bij de foodtrucks op het Pieterskerkhof te gaan kijken. Met live muziek door Viervoorhalfjazz die goed verteerbare jazzstandards spelen.
Via een biologische markt annex bakfietssale op de Vismarkt (er is altijd veel te veel te doen in Leiden, er waren nog 14 andere optredens vandaag) terug naar de Nieuwe Rijn waar Max Meser zijn opwachting maakt op het verjaardagsfeestje van Velvet. Mooie sixties pop door een prima band!
En Velvet zou Velvet niet zijn als er niet ook een instore optreden zou zijn. Dat is er dus ook, een geïmproviseerd optreden van Tim Knol en Nico Dijkshoorn. Afwisselend zingt de een en leest de ander en af en toe spelen ze samen. Een Nederlandse versie van Goodbye van Steve Earle of een eigen nummer van Nico. De Velvet is écht te klein voor dit optreden, het is terecht afgeladen vol!
En ook buiten wordt het steeds drukker als Spinvis met zijn band aantreedt. Niets nieuws onder de zon, wel mooi natuurlijk. En over zon gesproken, die hebben we vandaag niet gezien, maar op een beetje miezerregen na blijft het wel de hele dag droog en aangenaam warm.
Tegen zessen stroomt de hele Nieuwe Rijn vol, want de publiekstrekker van vandaag, Douwe Bob staat op de brug. Zijn concerten voor dit hele jaar zijn bijkans allemaal al uitverkocht en hier speelt hij drie kwartier zomaar gratis in de Leidse binnenstad. Goede zanger met een uitstekende band die mooie, enigzins veilige country speelt. Slow Down komt natuurlijk ook voorbij.
In de daarop volgende pauze nog even naar De Twee Spieghels voor het Mark Lotz Quartet. Blijkt een duo te zijn met Mark op allerlei exotische fluiten en een gitarist. Gelegenheidsformatie en dus allemaal standards, maar wel heel mooi met die fluiten!
En dan tenslotte nog even naar het afsluitende optreden voor Velvet op de Koornbrug. Want daar speelt niets en niemand minder dan Kraak & Smaak mét live band. Waardige afsluiter van deze prima Leiden is OPEN!
Jan van der Sluis was er ook namens Sleutelstad en natuurlijk was Leidse Glibber er.

LINKS:
Mister and Mississippi
ViervoorhalfJazz
Max Meser
Tim Knol
Nico Dijkshoorn
Spinvis
Douwe Bob
Mark Lotz
De Twee Spieghels
Kraak en Smaak
OPEN
Velvet

Geen opmerkingen: