maandag 16 mei 2016

Hofjesconcerten zonder Grande Finale

Het weer begint niet al te best vandaag met afwisselend regen en zon, maar als het dan eindelijk definitief opklaart speelt het Duo C Kwadraat heerlijke Klezmer en aanverwanten op het terras van Sijthoff.
Het is Tweede Pinksterdag, dus de tweede dag van de Hofjesconcerten in Leiden, en even verderop in de Doezastraat zingt het koor Het Zingend Hart een mooi klassiek concert. Liefdesliederen met een politiek tintje!
Geheel a-politiek zijn de meerkoeten bij de Nieuwsteegbrug. Met zes jonkies (nummer 6 zit nog in het nest) zijn ze vreselijk druk in de weer zonder ook maar iets van de Hofjesconcerten te merken. Tijdens Bevrijdingsdag zaten ze hier nog te broeden.
Bij ARS arriveren we precies in een pauze zodat we er in kunnen bij het concert van Vivienne Aerts en Robin Koerts, want het is hier altijd druk. Ze mixen nummers van beiden tot één geheel, heel bijzonder. Met bas, toetsen, zang en heel veel elektronica wordt je er helemaal door geöbsedeerd. Doet soms vaag wat denken aan Rickie Lee Jones' Ghostyhead, ook niet verkeerd.
En dan de afterparty, voorgaande jaren héél druk bezocht bij De La Soul/La Plancha, nu wat stilletjes bij Sijthoff. Helaas zonder Kapok, Gijs Idema en Coal Harbour op het Pieterskerkplein, want dat is afgelast vanwege de slechte weersvooruitzichten. Ietwat voorbarig, want uiteindelijk was het vanavond prima festival weer buiten.
Twee dagen was er prima muziek bij de Hofjesconcerten, maar het afgelasten van de Afterparty was toch wel een (onnodige) domper. Maar goed, nu konden we nog even nagenieten met een select gezelschap van Vivienne Aerts en Robin Koerts. Gewoon buiten, op het terras....

LINKS:
Trio C tot de derde
Het Zingend Hart
Vivienne Aerts
Hofjesconcerten

Geen opmerkingen: