donderdag 5 mei 2016

Bevrijdingsdag in de provincie

Bevrijdingsdag in Leiden is eigenlijk vaak een goede reden om je heil elders te zoeken. Den Haag, Haarlem, Amsterdam, het was de afgelopen jaren allemaal véél aantrekkelijker. Alleen vorig jaar genoten van de tweede (en helaas laatste?) editie van Noorderliefde met o.a. Splendid en De Staat op het Kooiplein. Vandaag voor het eerst eens écht Bevrijdingsdag in Leiden bekeken. Met gelijk Lottie Mae Jones in het kader van alweer een nieuwe kledingwinkel in de Haarlemmerstraat met een toetsenist in de etalage.
Op het Hooglandsekerkplein is een leuk nieuw kleinschalig bevrijdingsdagfestival begonnen, maar de muziek laat nog even op zich wachten. Dus door naar de braderie op de Doeza- en Herenstraat met hier en daar (straat)muzikanten.
Solo of duo, het is er te vinden. Voor de band bij De Vriend zijn we dan weer veel te vroeg, maar daar blijken we achteraf niets aan gemist te hebben.
Terug op het Hooglandsekerkplein bij Picknick op het Plein blijkt de muziek hier ín De Uyl van Hoogland te zijn en dat is dan jammer met dit mooie zomerweer.
Bij het Koetshuis op het Burchtplein is er muziek van Silvia die zingt met een bandje. Lekkere meezingers, goede zangeres, maar muzikaal niet echt boeiend.
Datzelfde geldt voor Bart Van Schoonderwoerd Den Bezemer die hier speelt met Cor van der Hoogt op gitaar. Leuk als je van een polonaise houdt.
Tenslotte weer even naar het Hooglandsekerkplein voor de leuke dj's Plaatjes vullen gaatjes. Maar vooral ook om een hapje te eten. Helaas zijn alle foodtrucks uitverkocht....
Op Bevrijdingsdag blijkt Leiden opeens weer een echt provinciestadje. En hoewel we vreselijk hebben genoten (Pink in het bijzonder), gaan we zonder Noorderliefde volgend jaar toch écht weer naar de goede muziek in Haarlem, Den Haag, Amsterdam of waar dan ook!

LINKS:
Lottie Mae Jones
Silvia
Bart Van Schoonderwoerd Den Bezemer
Koetshuis De Burcht
Plaatjes vullen Gaatjes
Cultuurfestival Picknick
De Uyl van Hoogland
Pink Meltzer 

Geen opmerkingen: