zondag 1 mei 2016

Pop, jazz en blues vandaag

Popschool Leiden is verhuisd, van de Rooseveltstraat naar Dé Plek aan de Kanaalweg en vanmiddag is het openingsfeestje. Buiten op het terras kunnen we genieten van veel leerlingen in verschillende combinaties.
Dat is soms verrassend, soms valt het ook wat tegen, maar dat kun je verwachten bij leerlingen van een muziekschool. De uitvoering van Jolene door deze zangeres mag er echter zijn.
Naast de gelegenheidscombinaties zijn er ook wat beginnende bands en dat klinkt gelijk heel anders. Shotgun Diplomacy is al een stuk verder met ook een aantal eigen nummers. Talent om in de gaten te houden!
Ondanks het fraaie voorjaarszonnetje toch even binnenkijken bij De Twee Spieghels want daar speelt saxofonist Claudio Jr De Rosa, onder andere winnaar van de Leiden Jazz Award 2015, en een vaste waarde hier. Het is weer geweldig én gezellig!
Na de avondmaaltijd nog even naar 't Praethuys waar, zoals altijd op zondag de Men in Blues spelen. Chris Koenen, Martijn Groen, Peter Wassenaar en Harm van Sleen zijn vanavond weer als altijd op dreef!
En dankzij mijn nieuwe camera kan ik de Men in Blues eindelijk eens goed en helder in beeld krijgen. Hier Harm op zijn pedalsteel.
En Chris op zijn acoustische gitaar tijdens de eerste set, daarna komt de elektrische te voorschijn. Het is altijd genieten op zondagavond in 't Praethuys!

LINKS:
Popschool Leiden
Shotgun Diplomacy
Dé Plek
Claudio Junior de Rosa
De Twee Spieghels
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: