zaterdag 18 oktober 2014

Zomerse klanken in oktober

Het is alweer óver de helft van oktober en het blijft maar zomers. Dus wat is er dan mooier dan een terrasje met live muziek. Begint gelijk goed met de indie/stonerrock van Vacuous Me.
Op het Stadhuisplein (en ook op andere plaatsen in de stad) is het Internationaal Photo Festival Leiden gaande en onderdeel van het programma zijn optredens van jong Band Talent. Zoals de raps en raggae van Kunst & Beatwerk.
Het is mooi te zien dat dit initiatief lekker van de grond komt. Band Talent komen we regelmatig tegen dit jaar en is bedoelt voor regionale bands van maximaal 21 jaar oud. Ook de nog héél jonge coverband De Jongens zagen we al eerder, maar ze doen op deze manier mooi podiumervaring op. En spelen helemaal niet onverdienstelijk!
The Destructive Penguins zijn alweer ietsje ouder en het is mooi om te horen dat ze ieder optreden beter worden, er zit flink groei in! En het was natuurlijk heerlijk toeven in het zonnetje op het Stadhuisplein, maar inmiddels is de zon achter het stadhuis verdwenen, tijd om naar binnen te gaan.
Komt goed uit, want in De Twee Spieghels spelen Bernard Berkhout & Friends, en dat zijn niet de minstens! Met zanger/trompettist Michael Varekamp, pianist Frans Heemskerk, gitarist Jim Guldemond en bassist Frans Bouwmeester staat er een goede club te spelen. Veel swingjazz uit de jaren '20 en zowel de mannen op het podium als in het goed gevulde café hebben het helemaal naar hun zin, weten van geen ophouden ook. Door een afspraak niet eens het einde meegemaakt!

LINKS:
Vacuous Me
Kunst & Beatwerk
De Jongens
Destructive Penguins
Band Talent
Internationaal Photo Festival
Bernard Berkhout
Michael Varekamp
Frans Heemskerk
Jim Guldemond
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: