donderdag 2 oktober 2014

2 october rocks!

Het gonst al enige dagen in Leiden, maar vandaag is de échte opening van Leidens Ontzet met een optreden van de percussiegroep Inslag op de Garenmarkt. Dertig minuten inventieve slagwerkkunsten, een soort Einsturzende Neubauten zonder muziek.
Behalve de kermis is er vanavond ook héél veel live muziek, ruim 40 optredens. Bij Lemmy's bijvoorbeeld waar de 8 koppige coverband Loose Change een prima set soul en blues speelt. Van Janis Joplin tot James Brown.
Iets verderop bij Studio de Veste staan The Bitches ook lekker covers te spelen, meer blues en rock en veel gouden ouden. Van Born to be Wild tot China Grove.
Je kan het natuurlijk allemaal op straat zien, maar als je op de juiste plek woont kun je het ook allemaal vanuit je raam bekijken.
Dat geldt overigens niet voor Fat Angel, want die spelen binnen bij De WW. Maar als altijd maken ze er weer een feestje van. En geen covers, allemaal eigen repertoire. Eerste hoogtepunt van vanavond met hun altijd fijne balkan-punk.
Feest is het ook bij de Upright Piano's in de Kaiserstraat, spelen allemaal verzoeknummers, als ze het maar enigzins kennen doen ze het.
Estaminet Schommelen houdt het klein dit jaar onder het motto 'free october' met Dizzy Fingers op het terras, mooie lounge jazz in de overvolle Lokhorststraat.
Ook het Praethuys heeft weer flink uitgepakt met een podium op het Vrouwenkerkhof. O'Nine geeft als altijd een spetterende show en hé, zagen we die bassist al niet eerder deze week in De Twee Spieghels?
En Scheltema heeft zich ook weer in de feestvreugde gemengd met een optreden van SugarBoy & The Sinners. Leuk om de beste Leidse bluesband weer eens in hun hometown terug te zien. Beste concert van deze avond!
Om de avond af te ronden nog even wat optredens meenemen van B-Loose bij The Duke of Oz. Met een geïmproviseerd gastoptreden van Hans op mondharmonica.
En de laatste twee nummers van Kid Harlequin bij Lazaru's. Headbangen is hier de norm. Prima bandje overigens, jammer dat het al zo snel afgelopen is. Verrassing!
En dan echt tot slot nog even langs bij The Tour bij Studio de Veste. Prima coverband, maar wat zou er gebeuren als ze eens eigen repertoire gingen spelen? Zijn ze muzikaal goed genoeg voor.
En dan loopt de live muziek een beetje af, resten er nog dj's en de kermis, tijd om naar huis te gaan dus. Morgen is er nog véél meer te beleven. Maar 3 October is alweer goed van start! Morgen verder.

LINKS:
Loose Change
Fat Angel
Upright Piano's
Dizzy Fingers
O'Nine
SugarBoy & The Sinners
Kid Harlequin
The Tour

Geen opmerkingen: