woensdag 1 oktober 2014

Unplugged op nieuwe locatie is een succes

Na twee jaar in De Twee Spieghels verhuist Unplugged naar de Vrijplaats. Iedere derde woensdag van de maand komen diverse singer-songwriters bij elkaar om een paar nummers te laten horen. De avond opent met de inmiddels vaker geziene groep Swing Lo'.
Dan volgt het duo The Catalans, die naast Engelstalige nummers ook iets in het Catalaans spelen, mooi tweestemmig. Vanavond is een speciale openingsavond van Unplugged, want het is tenslotte de eerste woensdag van de maand. Toch is het al snel een vollebak, ondanks het feit dat het in de Vrijplaats al om acht uur begint in plaats van negen.
Het programma is zeer gevarieerd met onder andere een prachtig lang instrumentaal nummer door Luc. Fijn verschil met de avonden in De Twee Spieghels is dat het publiek tijdens de optredens stil is, gewoon luisteren is hier de norm.
En het trio Duende, die afgelopen weekend nog in de Pieterskerkchoorsteeg waren te zien (en bij de Douglas) laat horen ook in deze zaal hun mannetje te staan.
Tim vertrekt over twee weken naar Peru, maar hij laat hier nog even van zich horen. Met een Engelstalige cover en eigen Nederlandstalige liedjes, houdt hij het publiek in zijn greep.
Suzanne Burdorf is inmiddels geen onbekende meer in Leiden, dit jaar al diverse keren in diverse bezettingen gezien, maar deze line-up van Songs by Suzy spant de kroon. Prachtige band en schitterende stem. En ook nog mooie liedjes. Man van de Zee blijft nog altijd boeien!
De avond is nog niet afgelopen, maar dit is wel een hoogtepunt en dan is het goed het feestje te verlaten. En over twee weken is de eerste reguliere Unplugged avond in de Vrijplaats, begint dan ook weer om acht uur, dus wees er allemaal op tijd bij, deze openingsavond is in elk geval een doorslaand succes!

LINKS:
Swing Lo'
Suzanne Burdorf
Unplugged
Vrijplaats

Geen opmerkingen: