zaterdag 11 oktober 2014

Gevarieerd dagje muziek in Leiden

Het begint vandaag weer vroeg met Cultuur071 op Sleutelstad waar Talent071 Damiaan van Noort twee eigen liedjes speelt. Hij is één van de deelnemers aan Jong Quite Quiet dat aanstaande donderdag voor de tweede keer in het Leidse Volkshuis plaatsvindt. Dít is in ieder geval een talent!
's-Middags naar de Velvet voor een instore van Gregory Page en dat is de moeite waard in de goedgevulde muziekzaak. Vorig jaar nog gezien in de Q-Bus, in november komt hij daar nog eens terug en, hij vertelt het iedere keer weer, zijn allereerste optreden buiten zijn hometown San Diego wás in de Q-Bus.
Hij is voor wat langere tijd in Nederland, onder andere vanwege zijn nieuwe plaat One Way Journey Home, die alleen in Nederland is uitgebracht. Speelt een prachtig ruim half uur zijn eigen liedjes, elk met commentaar vooraf. Een charme-offensief dat zijn weerga niet kent. En muziek, teksten en stem zijn helemaal OK. Niet te missen de komende weken nog in Nederland!
Het Francesco Amenta Quartet daarna in De Twee Spieghels lukt het niet daaraan te tippen. Prima muzuikanten die hun jazzstandards goed beheersen, maar het vuur en de charme ontbreken hier. En dát is wat een man als Gregory Page zo bijzonder maakt. Ook al zingt hij alleen vergezeld van een akoestische gitaar, hij krijgt het publiek in de Velvet muisstil, in De Twee Spieghels lukt dat van geen meter. Stilte dwing je af als muzikant, en dat is soms best moeilijk.

LINKS:
Damiaan van Noort
Jong Quite Quiet
Sleutelstad
Gregory Page
Velvet
Francesco Amenta
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: