vrijdag 3 oktober 2014

Rondje kermis op 3 october

Vandaag doen we een rondje kermis en dat laat weinig ruimte voor muziek. Helemaal niet erg, gisteren al een flinke overdosis gehad. Toch kom je tussen de diverse kermisattracties ook nog wel wat muziek tegen. Zoals bij Studio de Veste waar de leerlingen van de Rockademy laten horen wat ze inmiddels kunnen.
Na de hektiek op de Beestenmarkt even rust zoeken bij het Kort Galgewater waar ook een rockbandje staat te spelen. Prima muziek, maar geen idee wie het zijn.
Even verderop is er de jaarlijkse vlootschouw, met nautische markt en zeemansliederen van onder andere het Viswijvenkoor. Een en ander is georganiseerd door de Stichting Historische Haven Leiden en buurtvereniging De Put in de Oude Morsch.
Dan weer terug richting kermis via de Morspoort waar een groot podium staat waar de coverband de Driftkickers zich van zijn beste kant laat horen. Jong en oud staat er vrolijk op te dansen.
Op de Nieuwe Beestenmarkt staat achter alle kermisdingen nog een bescheiden podium voor Lazaru's waar de metalfans uit Leiden zich uitstekend vermaken met Ethereal. Inmiddels tijd voor de hutspotmaaltijd en vervolgens is het al gauw tien uur voor we thuis zijn. Het avondprogramma maar laten schieten, het is mooi geweest zo.

LINKS:
Studio De Veste
Viswijvenkoor
Driftkickers
De la Soul
Ethereal
Lazaru's

Geen opmerkingen: