donderdag 30 oktober 2014

Verrassende Popronde weer in Leiden

Als ieder jaar is het weer Popronde in Leiden met nieuw/jong muzikaal talent. Bijna 30 optredens op bijna 15 plaatsen, dus er moeten keuzes gemaakt worden. Om te beginnen maar naar PAUW in de Velvet. Zestiger jaren psychedelische rock à la de oude Pink Floyd of, dichter bij huis, Group 1850. Mooi begin van de avond.
Om de hoek bij De Uyl van Hoogland speelt The Sensational Second Cousins heerlijke rauwe fifties rock-a-billy. Niets nieuws, maar wel lekkere muziek. Spelen met z'n tweeën wel de hele zaak plat. En hun nummer Hoempapa slaat alles!
Iets verderop, alles in Leiden is tenslotte dichtbij, speelt het akoestische trio Yellow Grass bij de Vrijplaats. Driestemmig en met twee gitaren weten ze de zaal doodstil te krijgen, Een mooi en intiem optreden, volgende maand presenteren ze hun eerste cd in Amsterdam. AANRADER!
En alsof het nog niet genoeg is, is er dan nog Einfach Kurt in de Q-Bus.Blijkt dé verrassing van de avond te zijn! Begint solo maar al snel speelt hij met drummer en bassist de sterren van de hemel. Uiteraard veel van zijn nieuwe plaat, maar ook een prachtige cover van Leonard Cohen's The Partisan! Einfach Kurt, de naam is misschien niet geweldig maar de muziek klinkt als een klok!
Tot slot nog even terug naar de Vrijplaats voor een akoestisch optreden van The Great Communicators. Mooi samenspel van dit zestal dat je wel heel erg benieuwd maakt hoe dat versterkt klinkt. In de gaten gaan houden!
Vijf optredens deze Popronde, maar allemaal waren ze de moeite waard, van het begin tot het eind. En zo hoort het ook.

LINKS:
PAUW
Velvet
Sensational Second Cousins
De Uyl van Hoogland
Yellow Grass
Vrijplaats
Einfach Kurt
Q-Bus
Great Communicators
Popronde

Geen opmerkingen: