donderdag 16 oktober 2014

Mooi jong talent en boeiende oude rotten

De tweede ronde vanavond van Jong Quite Quiet in Leiden waar zes jonge singer-songwriters zich mogen bewijzen. Damiaan van Noort mag de spits afbijten.
De opdracht na de eerste ronde vorige maand was: schrijf een protestsong. Vandaag laat Wendy Diepgrond horen wat ze ervan gemaakt heeft.
Ook Sarah Laure heeft dat gedaan met een lied over Julius Caesar, onverwachte keuze, maar je kunt het ook universeler bekijken.
Diederik van den Brandt (Eden) heeft een nummer over vrijheid geschreven, of juist het gebrek daaraan. Maar wat vooral opvalt is zijn uitstekende gitaarspel.
Arjen Fortuin gooit het weer over een heel andere boeg en jaagt illusies na in het Leidse Volkshuis.
Zesde en laatste deelnemer is Suze Linnet, dan is het pauze en daarna zingen ze alle zes nóg een eigen nummer. Nu verder met coaching en door naar de volgende ronde op 20 november.
Dan snel naar De Twee Spieghels, net op tijd voor de tweede set van Lo van Gorp en Friends. En dat zijn niet de eersten de besten met Karel Boehlee op toetsen, Ferdinand van Duuren op drums en Arto Boyadjian op bas. Breed scala van jazz en popstandards, waarvan ze er een aantal vanavond voor het eerst samen spelen. Is niet te horen hoor, prachtige afsluituing van de muziekavond!

LINKS:
Damiaan van Noort
Wendy Diepgrond
Sarah Laure
Diederik van den Brandt
Arjen Fortuin
Suze Linnet
Jong Quite Quiet
Lo van Gorp
Karel Boehlee
Arto Boyadjian
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: