zaterdag 4 oktober 2014

Dagje solo muziek na alle bands de afgelopen dagen

Het is 4 oktober en dus dierendag én de dag na 3 october en voor Leidenaren ook een katerdag. Dat vraagt om een speciale aflevering van Cultuur071 op Sleutelstad en dat heet dan Natuur071. Leerzaam programma, vooral ook voor de presentatoren, maar er is gelukkig live muziek van Bobby Ruijgrok van de groep Blistered. Druk bezig met hun tweede cd, hier alvast wat voorproefjes door Bobby solo.
Bijna geen (geprogrammeerde) zaterdagmiddagmuziek in de stad vandaag, iedereen is aan het bijkomen van 3 october, maar gelukkig wel een topprogramma bij Meet&Greet vanavond. Eerst het voorprogramma door Sarah Laure die haar liedjes zingt vanachter de piano. Doet ook mee aan Jong QuiteQuiet en zou daar wel eens ver kunnen komen, dit ruime half uur is in elk geval overtuigend.
Daarna volgt een prachtig uurtje met Case Mayfield, geen onbekende inmiddels in Leiden, maar hier is hij weer echt indrukwekkend bezig. Met een aangrijpend lied over zijn vader, waar je helemaal de tekst wordt ingezogen, tot prachtig gespeelde nummers, waarbij vooral het gitaarspel muzikaal én visueel alle aandacht trekt. Door de plotselinge weersomslag is het niet echt druk vanavond, maar de sfeer wordt er alleen maar beter van. Een schitterend, uiterst intiem concert!
Op 7 november is Case, samen met Sarah, Maarten van den Hoonaard en Yori Swart weer in Leiden te zien, niet te missen!

LINKS:
Blistered
Sleutelstad
Sarah Laure
Case Mayfield
Meet&Greet

Geen opmerkingen: