zondag 28 september 2014

Super zondag in Leiden

De tweede dag van dit Verrassend WinkelWeekend is het nog steeds mooi nazomer weer dus dat wordt weer genieten van een aantal singer-songwriters. Allereerst Johnny Bruce Muller voor Emma Biemans Interieur & Advies op de Breestraat waar hij samen met Rob van Berlo zijn liedjes zingt. Twee maanden geleden was er in het Van der Werfpark ook nog een violiste bij, maar dit is ook zeker niet te versmaden.
In de Pieterskerkchoorsteeg tegenover Atelier & Galerie Isabella Riffon zit het trio Duende te spelen. Voornamelijk covers, variërend van Crazy tot Temptation, zijn dus van alle markten thuis en hebben een zangeres die er zijn mag. Mooie stem!
Dit weekend is er ook de jaarlijkse Kunstroute en omdat die 20 jaar bestaat is er ook The Big Draw met als onderdeel het etalage schilderen dit weekend. Diverse kunstenaars beschilderen etalage ruiten met vloeibaar krijt. Gisteren en vandaag al leuke resultaten gezien. Hier, naast isabella Riffon bij 't Appeltje aan de Overkant.
Het aangekondigde optreden in het Pieterskerkcafé gaat helaas niet door, maar even later spelen Atlas & The Fox voor de deur van Isabella Riffon. Prima Rotterdams pop en blues duo.
Dan weer terug naar de Breestraat voor het optreden van Mitch Rivers & Tess Vanderzwet die opereren onder de naam Belle of Louisville. Indrukwekkend optreden van dit duo met hun Delta blues & Southern country. Meest verrassende concert tot nu toe van vandaag, zien we graag nog eens terug bij bijvoorbeeld Quite Quiet! Mede dankzij het mooie weer was dit alweer een, muzikaal gezien, zeer geslaagd Verrassend WinkelWeekend.
In De Twee Spieghels is inmiddels Biguine Balade al bezig met Alain Anglionin (zang en gitaar), Erik Borst (drums), Ruud Souhoka (percussie) en Max Anglionin (bas). Drie jaar geleden al eens gezien op een feestje in de Kaasmarktschool waar ze de boel op z'n kop zetten, doen ze hier vandaag ook!
Iets verderop speelt Bart Wirtz op het jaarlijkse Jazz bij de Burcht, georganiseerd door de 3 October Vereeniging in de aanloop naar het grote feest. Met Erik Hoeke op drums, Arto Boyadjian op bas en Timothy Blanchet op toetsen op papier een magisch kwartet. Maar de geluidskwaliteit valt, vooral bij de wat langzamere nummers, nogal tegen en de Aligoté smaakt ook véél beter in De Twee Spieghels.
Daar is voor de tweede set de bezetting wat omgegooid, Max is achter de toetsen gekropen (het is een echte multi-instrumentalist, want hij speelt ook nog eens drums bij Long Conversations), Sarah Laure heeft zijn bas overgenomen (en haar kennen we eigenlijk weer als singer-songwriter op toetsen) en met de diverse Caraibische muziekstijlen wordt het nu écht feest. Tafels en stoelen gaan aan de kant en er wordt flink gedanst, zelden zó'n feestje hier meegemaakt!
Goed gezelschap weer vanavond in De Twee Spieghels en voor je het weet is het alweer negen uur, tijd voor het volgende concert. Na een korte omweg via het station het weekend afronden in De WW waar een min of meer verrassingsoptreden van de Folk Roadshow Europe is. Begin gemist, maar op tijd voor Ben Caldwell die een paar van zijn nummers speelt.
Olaf Caarls is de laatste van het viertal dat solo speelt en Olaf ís natuurlijk Long Conversations waarin Max Anglioni (zie eerder op de dag) drumt. Maar ook zijn solo optredens zijn altijd zeer de moeite waard. Geweldige versie bijvoorbeeld van Oceans met Pieter van Vliet vanuit de coulissen op trombone!
Tot slot is er nog een gezamenlijke set van Pieter van Vliet, Olaf Caarls, Dominique Fricot en Ben Caldwell. Ze spelen elkaars nummers en een aantal covers, waaronder het prachtige Ohio van Neil Young, en ze hebben er zichtbaar plezier in. Wat is zo'n avond, ja zo'n hele dag dan toch weer een plezier in Leiden. Op straat en in kroegen, er is zóvéél muziek!

LINKS:
Johnny Bruce Muller
Atlas & The Fox
Belle of Louisville
Verrassend WinkelWeekend
Biguine Balade
De Twee Spieghels
Bart Wirtz
Port of Call
Olaf Caarls
Ben Caldwell
Dominique FricotDe WW

Geen opmerkingen: