donderdag 11 september 2014

Teveel om uit te kiezen

Een afwisselend dagje vandaag in Leiden, om te beginnen met de onthulling van het 109de muurgedicht. Natur und Kunst van Goethe in de Veerstraat, onderdeel van het toekomstige Singelpark. Alleen is de muzikale omlijsting vergeten. Iets voor de volgende keer?
Het is pas donderdag, maar het weekend lijkt al begonnen, zoveel live muziek is er vanavond in Leiden. Moeilijk kiezen dus, maar Gaucho zou wel eens een eenmalig project kunnen zijn dus op naar de Q-Bus. Hoewel Lo van Gorp (zang en sax) al vaker Steely Dan materiaal speelde in De Twee Spieghels heeft hij hier toch een topbezetting bij elkaar gebracht. De muziek is prachtig in de bijna uitverkochte Q-Bus, maar de temperatuur loopt flink op en een deel van het publiek kan het niet nalaten om overal doorheen te praten. Behoorlijk ergerlijk, maar de muziek is uitstekend.
Dus na drie kwartier toch gekozen voor het andere mogelijke hoogtepunt van vanavond, de Folk Roadshow Europe, een samenwerking tussen singer-songwriters Olaf Caarls, Pieter van Vliet, Ben Caldwell en Dominique Fricot. De eerste twee hebben dan al gespeeld in de altijd fijne Multipleks, maar precies op tijd voor Ben Caldwell (de helft van Broken Down Suitcase) die een mooie solo show neerzet.
De roadshow is een tour van vier singer-songwriters die de komende tijd door Europa gaat trekken, met de start vanavond hier met een ademloos luisterend publiek. Ook tijdens het allereerste Nederlandse optreden van de Canadees Dominique Fricot. Die gaan we hier ongetwijfeld vaker zien.
Tot slot van de show spelen alle vier de muzikanten nog samen Helpless en omdat het publiek er geen genoeg van kan krijgen ook nog eens Ohio (beiden nummers van Neil Young) met extra vocale steun van Anne. Prachtige slot van de avond met enkel bezoekers die respect voor de musici hebben, dat was in de Q-Bus helaas wel anders.

LINKS:
TEGENBEELD
Lo van Gorp
Q-Bus
Ben Caldwell
Dominique Fricot
Olaf Caarls
Pieter van Vliet
Multipleks

Geen opmerkingen: