zaterdag 6 september 2014

Veel variatie vandaag in Leiden

Ja mensen, Cultuur071 is na een korte zomervakantie weer terug op Sleutelstad (elke zaterdagochtend van 10 tot 12). In deze tweede uitzending gelijk een primeur, want tijdens de uitzending wordt de eerste ep gelanceerd van Jacowe (Jacco Weener) op het Smikkelbaard label. Hij vertelt erover en zingt twee nummers ervan. Heel bijzonder!
Jazz- en wijncafé De Twee Spieghels heeft er sinds donderdag een muurschildering bij. Na jaren is de jazz weer terug op de gevel, omgeven door blue notes. Mooi!
Binnen speelt vanmiddag het Furmi Gomez Trio zoals aangekondigt, alleen zijn ze met z'n vieren. Behalve Furmi op sax, Atilla Gyarfas op drums en Louis Navarro op bas speelt namelijk ook Pål Nyberg op gitaar mee. Maakt er een heel ander concert van dan de vorige keren als trio. Mooi samenspel tussen gitaar en sax, afgewisseld met solo's en naast bestaand werk ook veel eigen stukken van Pål. Mooi!
De avond heeft ook veel goeds te bieden in Leiden, gekozen voor de Amerikaanse bluesrocker Sonny Hunt in de Q-Bus. Geen slechte keus want het is een hechte (grotendeels Nederlandse) band die vette blues spelen. Drie gitaristen die elkaar prima opstuwen en een mix van mooie ballads tot stevige rock spelen. Het is een afwisselende zaterdag vandaag.

LINKS:
Jacco Weener
Smikkelbaard
Sleutelstad
Furmi Gomez
Pål Nyberg
De Twee Spieghels
Sonny Hunt
Q-Bus

Geen opmerkingen: