zaterdag 27 september 2014

Verrassende samenwerkingen dit winkelweekend

De zaterdag begint weer vroeg vandaag met live muziek van Pieter van Vliet (Port of Call) in de studio van Sleutelstad bij Cultuur071. Hij zingt twee liedjes solo met gitaar en mondharmonica en we gaan hem vandaag vaker zien.
Want het is Verrassend WinkelWeekend in de Leidse binnenstad met als thema vandaag tekenen, maar toch staan er ook een aantal singer-songwriters geprogrammeerd. En er zijn natuurlijk de gebruikelijke straatmuzikanten, zoals hier op de Haarlemmerstraat.
Iets verderop komen we Pieter van Vliet weer tegen voor de deur van Esprit waar hij een half uur solo speelt. Blijft toch altijd weer mooi om te horen.
Solo is ook maar alleen zal hij gedacht hebben want voor zijn volgende optreden, op de Kippenbrug voor Francobolli, heeft hij Olaf Caarls, Ben Caldwell en Dominique Fricot uitgenodigd. Zijn al een paar weken aan het toeren door Europa met hun Folk Radshow Europe en zijn inmiddels flink op elkaar ingespeeld.
Bij Van Os lederwaren speelt Tim Chase, jaren niet meer gezien en hij is inmiddels flink afgevallen. Maar zijn liedjes lijden daar niet onder, prachtige singer-songwriter.
Terug bij Esprit speelt Some Kind of Fire Rose, ook geen onbekenden, maar ook altijd een genoegen om naar te luisteren met die twee prachtige stemmen.
En zoals gezegd er spelen ook allemaal andere straat muzikanten op de Haarlemmerstraat die niet onderdeel van het programma zijn. Deze barpianist is ook een vaste speler in het centrum.
Bij de Douglas tenslotte heeft Tim Chase zijn tweede optreden, maar hier krijgt hij gezelschap van de hele Folk Roadshow Europe, dat is gelijk een bijzonder concert. Met het mooie weer deze zaterdag is het goed toeven op de Haarlemmerstraat. Morgen nog een dagje Verrassend WinkelWeekend, dan maar eens gaan kijken in het Pieterskwartier.
Op de terugweg nog even langs het Gele Plein in Nieuw Leyden waar het burendag is. Een gezellige boel met heel veel kinderactiviteiten en muziek van de Drumfanfare FBL. Het avondprogramma loopt volledig in het honderd, maar een avondje zonder live muziek is ook wel eens rustig. Morgen is er weer genoeg te doen!

LINKS:
Port of Call
Olaf Caarls
Ben Caldwell
Dominique Fricot
Tim Chase
Some Kind of Fire Rose
Drumfanfare FBL
Verrassend WinkelWeekend

Geen opmerkingen: