vrijdag 5 september 2014

Midnight Walk is weer fijn

Het is alweer de vierde editie van de Midnight Walk in Leiden en zoals altijd voor het goede doel. Opent op de Beestenmarkt met De Slechte Band met hun vrolijke popcovers.
Veel coverbands vanavond, maar elk met een eigen stijl. Zoals het flink uitgedunde Matt Greenhorn & The Bluegrassband met Xander van Dijk op de banjo.
De DorsTvlegels zijn meer een soort dweilorkest, ook covers maar dan met de fanfare zeg maar.
Op het Rapenburg heeft de Bende van Ben afgemeerd, met hoogtepunten van de folksessions in De Tregter die daar om de andere dinsdag plaatsvinden.
Poppiepower speelt daarentegen weer een mix van country en folk met alleen maar haar viool en haar stem. En aan de outfit is ook flink aandacht besteed.
Goochelaar/illusionist Tilman Andris heeft zich goed in de schijnwerpers geplaats en dat is wel passend, want goochelen in het donker is flauw, dit is altijd goed.
Stadsdichter Jaap Montagne zoekt het hogerop bij het Kamerlingh Onnes gebouw, het publiek in een gevaarlijke situatie met auto's en fietsen op straat achterlatend.
Veiliger is het op de Garenmarkt waar het duo In Between popcovers speelt. Leidjes-liedjes noemen ze het zelf en Call Me van Blondie is daar een mooi voorbeeld van.
Iets verderop staat Grilocapoeria met een combinatie van Braziliaanse muziek-, acrobatiek-, dans- en vechtkunst. Dat laatste is jammer, er wordt al genoeg gevochten in de wereld.
Dos Bailaderos zijn nog niet ter plekke, maar in de Hooglandse Kerk speelt het mooie orgel en in De Twee Spieghels staan Ewald Ebing, Mark Jansen, Kjelt Ostendorf en een drummer lekker te spelen. Even tijd voor een goed wijntje.
Snel verder naar het Schola Gregoriana Noordwijk dat optreedt vóórin de Lutherse Kerk. Bijzondere Gregoriaanse muziek dus.
Even verderop iets heel anders, De Aerialista's die hier met z'n tweeën een spectaculair optreden laten zien met doeken aan een soms kreunende boom.
Het Augustijns Theater doet nog een toneelfragment boven op de Burcht, maar het is ook tijd voor een djembe demonstratie van Sans Metre in de Tuinzaal.
De rondtocht door de Leidse binnenstad is inmiddels bijna compleet met een optreden van het bekende Leidse koor Er Welt een Traan op de Koornbrug.
En in het voorportaal van de Marekerk nog een bijzonder optreden van NV De Nieuwe Wanhoop, gedichten van Martin M Aart de Jong met muzikale soundscapes door dj Jan de Rijk.
Tenslotte is er nog een optreden in Percussiegroep Klapwijk uit Voorschoten in het Best Western Hotel aan de Lange Mare. Het was weer een fijne wandeling en het weer zat alleszins mee. Blijft een prima initiatief.

LINKS:
De Slechte Band
Matt Greenhorn
DorsTvlegels
Poppiepower
Tilman Andris
Jaap Montagne
In Between
Grilocapoeira
Schola Gregoriana Noordwijk
Aerialista's
Sans Metre
Er Welt een Traan
NV De Nieuwe Wanhoop
Percussiegroep Klapwijk
Midnight Walk

Geen opmerkingen: