zaterdag 20 september 2014

Tweede Nacht van Kunst & Kennis nog groter succes

Het wordt vandaag een dag vol (onverwachte) ontmoetingen en dat is altijd goed. En een dag van hot naar her door Leiden, te beginnen met Cultuur071 op SleutelstadFM met onverwachte studiogast Dick Bakhuizen van den Brink. Dan naar de Beestenmarkt voor de polsbandjes voor de Nacht van Kunst & Kennis vanavond, programmaboekje even afgeven en dan kom je op de Maresingel fotografe Esther van der Lecq tegen die vraagt of je samen met een andere willekeurige voorbijganger op de foto wilt in het kader van het fotografieproject Touching Strangers. Ze maakt deel uit van de Geluksroute die dit jaar voor de derde maal in Leiden plaats vindt. Dat is wel een high-five waard, een onverwacht genoegen!
Het optreden van Galactic Grooves is op zich geen verrassing vanmiddag in De Twee Spieghels, Ron Baggerman met zijn Chapman Stick speelde hier al eerder en vandaag met Tjeerd Klapwijk op drums en Rick van Boeckel op percussie blijft de Afro-funk boeien, maar de onverwachte extra percussionist voegt er toch weer wat aan toe. Helaas niet tot het eind kunnen blijven, want het avondprogramma staat voor de deur.
De tweede editie van de Nacht van Kunst & Kennis barst namelijk alweer los. Op 10 locaties in de Leidse binnenstad is een overdaad aan presentaties te vinden, moeilijk kiezen, maar we beginnen met Spinvis (solo) in de Lakenhal. Niks solo dus, net als drie weken geleden heeft weer wat extra muzikanten meegenomen, geen hele band vandaag, maar toch, een onverwacht genoegen! De zaal zit helemaal vol, maar via een achterdeurtje is het ook prima te volgen.
Dan snel door naar Museum Boerhave waar de band Beginners een prachtig half uurtje verzorgen. Gisteren voor het eerst gezien bij De Wereld Draait Door, nu vanavond heel mooi in de prachtige tuin. Een onverwacht genoegen! Gaan we vast nog meer van horen.
Vanwege een lekke band slechts één fiets ter beschikking vanavond en dat komt de mobiliteit niet ten goede. Daardoor net te laat voor het optreden van Douwe Bob in de Hortus, maar er is nog genoeg ander moois daar. Zoals een installatie van Het Blauwe Uur met licht en geluid, heel boeiend. En wie staat daar midden in de ringen?
We gaan natuurlijk vooral voor de muziek, maar een college van Victor Mids, arts en illusionist, met zijn Neuromagic Show is ook heel boeiend. Speelt zich iets te veel af in het donker, dus sommige onderdelen zijn niet helemaal goed te volgen.
Bij museum Volkenkunde staat inmiddels een énorme rij voor het optreden van Douwe Bob met band, Spinvis bij Boerhave zal al niet veel minder druk zijn, dus kiezen we voor de Lakenhal waar Marien Dorleijn een solo optreden verzorgt voor de Jan van Goyen. Ook hier snel een lange rij wachtenden, maar we zijn er gelukkig net op tijd bij. De zanger en gitarist van Moss geeft een mooi concert met ouder én nieuwer werk. Leuk om bekende Moss-liedjes nu eens akoestisch te horen.
En dan loopt de avond alweer op zijn eind met een optreden van Happy Camper (met alleen maar mannen vanavond) op de binnenplaats van de Lakenhal, Marien Dorleijn doet ook nog een paar nummers mee in de écht wel te kleine zaal. Want veel te zien valt er niet meer, zó druk is het, maar het is goed, het is een prachtige tweede Nacht van Kunst & Kennis geweest en met onverwachte zadelpijn fietsen we naar huis.

LINKS:
Esther van der Lecq
Geluksroute
Galactic Grooves
De Twee Spieghels
Spinvis
Beginners
Het Blauwe Uur
Victor Mids
Marien Dorleijn
Happy Camper
Nacht van Kunst en Kennis

Geen opmerkingen: