woensdag 17 september 2014

cd-recensie: Træben-Looking at the Storm****

Het is inmiddels de derde cd van het Deens-Nederlandse kwartet Træben en dit is misschien wel avondtuurlijkste tot nu toe. Het gaat gelijk fors van start met het rockende Do You Think They're Any Good? met de snerpende gitaar en veel effecten van Jens Larsen. Als vervolgens saxofonist Søren Ballegaard inzet is het nummer compleet.
Ook het tweede nummer Darkest Hour kent zowel rock- als jazzelementen, maar gaat meer in de richting van een prachtige ballad. En zo gaat het maar door, het ene nummer is nog mooier dan het andere en hard óf zacht swingen doen ze allemaal. De meeste composities zijn van de hand van Jens Larssen, twee zijn er geschreven door bassist Olaf Meijer. Het zijn lang uitgesponnen nummers van vijf tot meer dan zeven minuten maar dat is geen enkel bezwaar, alleen het slotnummer, het titelnummer nog wel, is korter.
Voor wie van een stevig potje moderne gitaarjazz houdt een regelrechte aanrader. En wie ze live wil zien, overmorgen (19-9-14) staan ze in LantarenVenster in Rotterdam en anders vanaf half oktober op diverse Nederlandse jazzpodia. Aanrader!

LINK:
Træben

Geen opmerkingen: