zondag 5 januari 2014

Zandscape blijkt mooie verrassing

Grappig hoe dingen samenkomen, zoals vanmiddag in De Twee Spieghels. Zandscape is een kwartet waarvan we gitarist Jeen Rabs natuurlijk vaker zien hier, met Branca of op de maandagse jamsessies bijvoorbeeld. Maar ook de rest van band vaker gezien: Gunnar Graafmans (met Marion Schmitz, en dan ook op drums, in De Zijlstroom en bij Fascinating Jazz in De Sniep in Zoetermeer) , drummer Jurjen Bakker (met Thelonious 4 in De Burcht en ook hier in De Twee Spieghels), Jeen Rabs dus op gitaar en basgitarist en bandleider Mark Zandveld (jaren geleden gezien met het Deborah J. Carter Quartet bij Fascinating Jazz en op Zoetermeer Jazz, en diezelfde Deborah Carter speelt dan tegelijkertijd vanmiddag in De Sniep, de jazzwereld is groot én klein).
Maar het gaat natuurlijk om de muziek vandaag en die is geweldig, een combinatie van meanderende soundscapes en strakke Nu-Jazz die drie sets lang blijft boeien. Het speelplezier straalt er vanaf en het blijkt de eerste vibrafoon in De Twee Spieghels te zijn, een nieuwe mijlpaal én een mooie verrassing!
Natuurlijk was er nog veel meer muziek in Leiden vandaag, maar je kan niet overál bij zijn. Gelukkig was Leidse Glibber bij Jazz on Sunday in de Grote Beer waar Wouter Kiers optrad (en hij was gisteren natuurlijk ook in de Q-Bus, waarvan ook verslag).

LINKS:
Zandscape
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: