vrijdag 17 januari 2014

De twee kanten van Zazí

Eigenlijk bij toeval vanavond voor het eerst naar de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal in Leiden. Zazí staat op het podium en als ik niet om een hele andere reden onlangs naar een radioprogramma had geluisterd waar zij ook in speelden en werden geïnterviewd had ik nooit geweten wie dit waren. Maar dankzij het interview blijkt dat ze al tweemaal eerder op dit weblog staan en wel in 2009, op een zondagmiddag bij het Theehuis De Leidse Hout en in het Patronaat in Haarlem als voorprogramma bij Katzenjammer. Alleen heetten ze toen nog niet Zazí maar La Gaîté.
Sindsdien niets meer van gehoord en nu doen ze dus opeens een theatertour met het programma Sirene. Liedjes die vaak met de zee te maken hebben en net zoals vroeger spelen ze een keur aan instrumenten, in diverse talen, in een outfit waar over is nagedacht en met prachtige meerstemmige zang.
Voor de pauze gaat het er behoorlijk melancholisch aan toe met een combinatie van eigen nummers, covers en verhaaltjes tussen de nummers door. En dat is een leuke toevoeging, want de droge humor maakt het tot een aantrekkelijke theatervoorstelling. Na de pauze, met aangepast decor en nieuwe outfit wordt het een heel ander verhaal, bijna rock & roll, en ook dat beheersen de dames uitstekend. Blij dit leuke trio (her)ontdekt te hebben!
Tot eind maart zijn ze nog overal in Nederlandse theaters te zien en in de herfst gaan ze op tournee met Hans Dorrestijn, dát gaat me wat worden, houdt het in de gaten.

LINKS:
Zazí
Stadspodia

Geen opmerkingen: