donderdag 23 januari 2014

Altijd leuk die kroegentocht

De zesde dag alweer van de Jazzweek Leiden brengt vanavond de traditionele kroegentocht. 35 kroegen doen daar aan mee en dan zijn er ook nog concerten in de Hooglandse Kerk en de Stadsgehoorzaal. Een beetje laat van start gegaan en bij aankomst bij de laatste blijkt het optreden van Sugar Boy & Sinners net afgelopen te zijn. En ook bij De Burcht is het net pauze, maar die kans loop je nu eenmaal bij een kroegentocht.
In de Hooglandse Kerk is gelukkig wel muziek van Chazzy Green & G-Live Soul 4 Soul met als special guest gitarist Tony Hithe. Met Jimmy Glasmacher op bas, Wesley Glasmacher op drums en Bobby van den Bergh op toetsen zetten ze een spetterend optreden neer in de gelukkig stampvolle kerk. Chazzy kennen we vooral als saxofonist, maar is ook nog eens heel goed bezig op de dwarsfluit. Daar blijf je even wat langer voor rondhangen.
Van de kerk naar De Twee Spieghels is maar een kleine stap en ook hier is het vlekker druk. Niet gek natuurlijk want hier staat het Bart Wirtz Band te spelen. Met Pim Dros op drums,   Kasper Kalf op bas en Kino Haitsma (?) op toetsen spelen ze de tent plat met hun opzwepende NU-Jazz.
In de Tuinzaal van De Burcht speelt vervolgens het Tom Beek Quintet, met Martijn van Iterson, Joost van Schaik, Jeroen Vierdag en Karel Boehlee de sterren van de hemel. Tom Beek speelt hier eigenlijk ieder jaar tijdens de kroegentocht met iedere keer een andere samenstelling, maar het is altijd geweldig!
De optredens waren allemaal zo goed, dat je er lang blijft hangen en zo dus heel veel andere optredens mist. Op de valreep nog even bij Bad Habits een stukje van het optreden van Peter Zwerver (Damon) meegepikt, die solo op gitaar, piano en loopstation een mooi vol geluid neerzet. Hij is meer een singer-songwriter dan een jazzmuzikant, maar het is een boeiend optreden en een mooie afsluiting van weer een prima kroegentocht.
Hier het veslag van Leidse Glibber.

LINKS:
Chazzy Green
Tony Hithe
Bart Wirtz
De Twee Spieghels
Tom Beek
De Burcht
Peter Zwerver
Bad Habits
Jazzweek Leiden

Geen opmerkingen: