vrijdag 24 januari 2014

Leiden Jazzweek steeds mooier

Op de zevende dag van de Jazzweek Leiden is de keus aan optredens weer enorm en moeten er dus enkele afvallen. Maar één van de tradities is de saxbattle en die speelt zich vanavond af in de Hooglandse Kerk. Met Blood, Sweat & Kiers als basis, aangevuld met oude rot Rinus Groeneveld en aanstormend talent Naomi Adriaansz. Samen met jonge rot Wouter Kiers dus drie tenorsaxofonisten op het podium en die gaan geweldig te keer. Binnen de kortste keren staat het publiek te dansen. Hoe het hier afliep is te lezen bij Leidse Glibber.
Dan snel naar de Q-Bus voor het optreden van Kris Berry en Perquisite, die voor deze gelegenheid niet alleen Jasper Slijderink, Marnix Dorrestein en Jelle Huiberts hebben meegenomen, maar ook nog een blazerssectie bestaande uit Lars Dietrich, Coos Zwagerman en Jasper Arts. Afgezien van wat technische problemen met de cello van Perquisite is het weer een weergaloos en ontwapenend concertje van deze Lady of the Lowlands. Inclusief toegift duurt optreden een uur, maar wel een schitterend uur!
Na afloop weer snel terug naar de Hooglandse Kerk waar Bruut! bezig is met een knallend optreden. Twee jaar geleden speelden ze ook al tijdens de Jazzweek Leiden, maar inmiddels zijn ze een cd verder en enorm gegroeid. Eigenwijze jazz die niet aan concessies doet maar swingt als een trein. Mooie afsluiter van weer een mooie jazzdag!

LINKS:
Wouter Kiers
Naomi Adriaansz
Rinus Groeneveld
Kris Berry & Perquisite
Kris Berry
Perquisite
Q-Bus
Bruut!
Jazzweek Leiden

Geen opmerkingen: