zondag 26 januari 2014

Mooie afsluiting Jazzweek Leiden 2014

De laatste en negende dag van de Leiden Jazzweek begint al vroeg in de middag, maar na de late gisteravond zijn we er pas bij tijdens de tweede ronde. Dat is dan gelijk wel weer een mooi hoogtepunt. Celine Cairo, één van de Ladies of The Lowlands speelt solo bij Velvet tijdens het Verrassend Winkelweekend. Helemaal alleen dus, maar weer meer dan indrukwekkend!
Drie Ladies of The Lowlands in drie dagen tijds in Leiden, daar wordt je behoorlijk stil van, maar het is ook hier echt weer genieten. Ouder, recent en nieuw materiaal passeert de revue, altijd weer prachtig. En bij het laatste nummer gaat de gitaar aan de kant en zingt ze prachtig a capella, kippenvel!
Aan de overkant bij Dille & Kamille spelen Toine Scholten en Ruud de Vries een meer bluesachtig en hardbop repertoire met onder andere Hey Joe, If You're Going To The City en Need Your Love So Bad, goed om te zien dat Toine weer gitaar speelt in Leiden!
Intussen is het zachtjes gaan regenen en de stad stroomt langzaam leeg dus tijd om deze dag, dit weekend én de jazzweek af te ronden. Sabrina Starke speelt in de Stadsgehoorzaal maar zingt nummers van Bill Withers en daar moet je maar net van houden, dus op naar De Twee Spieghels voor Vernon Chatlein's Elements die verrassen met niet alleen Vernon op allerlei mogelijke percussie, maar ook met Jean-Jacques Rojer op gitaar en zangeres Marjorie Barnes. Een meer dan waardige afsluiter van deze lange Jazzweek!

LINKS:
Celine Cairo
Velvet
Toine Scholten
Ruud de Vries
Verrassend WinkelWeekend
Vernon Chatlein
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: