zaterdag 18 januari 2014

Jazzweek Leiden weer van start

Voorgaande jaren kende de Leiden Jazzweek een lange aanloop in januari in de vorm van de zes voorrondes van de Leiden Jazz Award, maar vanwege het winterse weer vorig jaar zijn die verplaatst naar mei. Dus vandaag begint het vrij abrupt op zaterdagmiddag in de Q-Bus met een showcase van de BplusC jazzbands.
Voorgaande jaren was dat nog in De Waag, maar die is dit jaar niet meer beschikbaar dus vandaar de nieuwe plek. En eigenlijk is dat veel beter, want de akoestiek in De Waag was nooit te pruimen. Dus klinken de Really Big Band onder leiding van Martien de Kam en Blow & Co onder leiding van Anja Nielsen opeens beter dan ooit. Mooie showcase!
Daarna is er ook nog een workshop op deze Jazz-Rockdag door Bruce James met Robbie Carree en Frank Pels voor leerlingen van BplusC. Mooi om te zien hoe ervaren musici hun kennis en kunde overbrengen naar een jong publiek. Rock around the Clock!
Komende dagen is het programma nog bescheiden, maar vanaf woensdag in de Hooglandse Kerk en vanaf donderdag in de Stadsgehoorzaal zijn er dagelijks (meerdere) concerten. Bijna 100 optredens, kies zelf maar uit in het blokkenschema. Nou ja, een paar aanraders dan:
Donderdag 23: Sugarboy & The Sinners in de Stadsgehoorzaal en daarna de kroegentocht in zo'n 35 cafe's in Leiden.
Vrijdag 24: Kris Berry & Perquisite + guests in de Q-Bus. Daarna snel door naar BRUUT! in de Hooglandse Kerk.
Zaterdag 25: Lee Konitz, Florian Weber & Vivienne Aerts in de Hooglandse Kerk, Fridolijn van Poll bij Anne&Max, Licks & Brains ft. Rik Mol én Bart Wirtz+special guest weer in de Hooglandse Kerk.Zondag 26: Celine Cairo 2x bij Velvet instore, Wouter Hamel in de Leidse Schouwburg en Sabrina Starke in de Stadsgehoorzaal.

LINKS:
BplusC
Bruce James
Q-Bus
Jazzweek Leiden

Geen opmerkingen: