zaterdag 14 december 2013

Kerstmarkt Leiden van start met elke dag live muziek

Vandaag opent de Kerstmarkt in Leiden, drijvend op de Nieuwe Rijn en niet meer op de Beestenmarkt. En dat blijkt een schot in de roos, want het is er op deze eerste dag al overvol. En iedere middag is er ook live muziek door een songer-songwriter met vandaag Rémon Beeftink solo, altijd goed! Leuk dat de muziek over de hele markt te horen is, overal hangen boxen, dus ook al zie je hem niet, je hoort hem wel.
Dan naar Paradiso in Amsterdam voor de Song van het Jaar 2013 van 3voor12. Met acht korte optredens door evenzoveel bands en een mooie line-up. Veel zin in, maar het begint al niet echt lekker. De Staat opent en dat is natuurlijk helemaal geweldig. Drie eigen nummers en één cover spelen alle bands, De Staat heeft voor het nummer Discotheek van De Speeldoos gekozen, leuk maar wel een beetje makkelijk. Toch zijn ze weer geweldig bezig, genieten van de muziek!
Maar de presentatie van 3voor12 schuurt wel een beetje, pas halverwege het optreden van De Staat zijn ze klaar voor de aankondiging en dat breekt de spanning toch wel een beetje.
Op het kleine zijpodium speelt vervolgens De Jeugd van Tegenwoordig een goed optreden en ze zetten de zaal op zijn kop, nou ja voor de helft, want de rest heeft het te druk met hun eigen dingen.
Het voordeel van het hoofdpodium is dat daar zo hard gespeeld wordt dat het geroezemoes wordt ondergesneeuwd en Go Back To The Zoo laat dus weer eens zien hoe goed ze zijn met drie nieuwe nummers en de cover Just Like Honey. Prima band, maar jammer dat ook dit optreden wordt onderbroken door een mislukte aankondiging en herhaling van een nummer. Komt behoorlijk amateuristisch over, 3voor12, dat zijn toch professionals? Of zijn het de bezuinigingen bij de publieke omroep?
Dan een potentieel prachtig optreden van Eefje de Visser met haar band. Maar een te groot deel van het publiek is niet geínterresseerd. Bij al haar vorige optredens (in Leiden) was het muisstil, zowel solo als met band. In de Leidse Schouwburg, in een wachthokje op het station, in Dranklokaal De WW en instore bij Velvet. Hier is het nauwelijks te volgen en dat is héél jammer, want Eefje maakt prachtige luistermuziek.
En hoewel er nog veel goede bands komen, toch maar vertrokken, morgen is er hopelijk een beter publiek in Paradiso. Bij de het Amsterdam BeatClub verjaardagsfeestje met 20 bands waaronder Arthur Brown! The God of Hell Fire.

LINKS:
Rémon Beeftink
De Staat
Jeugd van Tegenwoordig
Go Back to The Zoo
Eefje de Visser
Paradiso
3voor12

1 opmerking:

Heinrich Best zei

Niet de grootste kerstmarkt van het land maar elk jaar weer een feest!