zondag 15 december 2013

Geweldig feest bij tiende verjaardag Amsterdam BeatClub

De Amsterdam BeatClub bestaat 10 jaar en dat is dus feest in Paradiso met 20 bands op vier podia. Bij aankomst is de ABC High-Tea Dance al begonnen met Dee-Ann & The Night Captains en dat is een mooie mix van rockabilly en jump&jive. Goed moment voor de fifties dansers om hun kunnen te laten zien.
Tussen de optredens door draaien er dj's lekker ouderwets plaatjes en vervolgens zijn de Ragtime Wranglers aan de beurt. Was het alweer vergeten, maar ruim vier jaar geleden al eens gezien tijdens Haarlem Jazzstad, toen op uitnodiging van en met Benjamin Herman. Zijn niet stil blijven staan en zetten een prima set instrumentale surfabilly neer.
Dan staat Dead Elvis & His One-Man Grave op het programma en dan verwacht je brave covers van Elvis Presley, maar niets is minder waar. Deze one man band rockt als een gek met heerlijke vuige rock&roll! Heerlijk!
Maar het noodlot slaat toe, opeens koorts en kou, trillende benen, lijkt op een stevig griepje. Dus na een kort stukje van Lady Marmalade & The Beatnik Cats terug naar huis. Had nog zó graag The Spinshots én zeker Arthur Brown gezien! Maar die Amsterdam BeatClub is wel iets om in de gaten te houden. Geweldige mix van oude en nieuwe dansmuziek uit de jaren 50 en 60.

LINKS:
Dee-Ann & The Night Captains
Ragtime Wranglers
Dead Elvis & His One-Man Grave
Amsterdam BeatClub
Paradiso

Geen opmerkingen: