woensdag 18 december 2013

Singer-songwriters én kerstliedjes in Leiden vandaag

Vanmiddag weer even langs bij de kerstmarkt in Leiden, vroeg dit keer want op woensdagmiddag start de live muziek eerder. De Amsterdamse singer-songwriter Merlijn Nash staat vandaag op het programma en hij speelt twee mooie sets. Vorige maand nog gezien bij het Theatercafé in Scheltema, en ook nu weer écht goed! Vandaag geen poffertjes zoals maandag, maar nu deelt de crêpesmaker bites uit, smaakt ook heel lekker.
Bij BplusC in de Bibliotheek aan de Nieuwstraat is ondertussen een kerst-meespeel-orkest door leerlingen van cellodocente Eline Toebes gestart. Elf cellisten die allerlei traditionele kerstliedjes spelen, nog nooit zoveel cello's bij elkaar gezien! Zaterdag om 14.00 uur spelen ze hier nog een keer.
Vanavond een lastige keuze: Kurt Vile & The Violaters in het Patronaat in Haarlem of Ray Bonneville in de Q-Bus. Enigzins vergelijkbare muziek, maar reistijd en reputaties geven de doorslag, het wordt de Canadese singer-songwriter Ray Bonneville. Heerlijke lome folkblues op gitaar, mondharmonica, twee 'voetpads' en zang. Twee uur lang weet hij de zaal aan zich te kluisteren met zijn schitterende, op het eerste gehoor simpele muziek en droge commentaar tussen de nummers. Maar wat hij allemaal uit die gitaar haalt, heel bijzonder. Veel praat hij ook met het publiek, hij maakt er een echt huiskamer- en luisterconcert van, prachtig!

LINKS:
Merlijn Nash
BplusC
Ray Bonneville
Q-Bus

Geen opmerkingen: