zaterdag 7 december 2013

Rémon Beeftink van klein naar groots

Vanochtend in Cultuur071 op Sleutelstad slaat de live muziek weer toe. Rémon Beeftink komt vertellen over zijn cd-release vanavond in Scheltema, zingt daarbij een paar nummers en studiogast Rik van Boeckel haakt prima in op de cahon. Dat begint al goed!
In de loop van de middag door naar De Twee Spieghels waar een surprise act is aangekondigd. Blijken bassist Steve Zwanink, pianiste Vera Marijt, drummer Eric Ineke, gitarist Simone(?) en saxofonist Alessandro Bianchi te zijn met een Bud Powell Project. De laatste set doen ze zonder gitarist, maar het blijft er niet minder boeiend door! Goed samenspel en prachtige solo's, een mooie verrassing op de zaterdagmiddag.
En dan het avondprogramma, je wilt weer op drie plaatsen tegelijk zijn, maar na vanochtend ligt de keus voor de Rémon Beeftink cd-release in Scheltema voor de hand. Al vaker gezien als singer-songwriter, solo met gitaar, vanavond staat hij hier met een complete band zijn nieuwe cd ARIVE! te spelen.
Prima catchy popliedjes die het volgend jaar best wel eens goed zouden kunnen gaan doen op de festivals. Vrolijk en aanstekelijk met een serieuze ondertoon en vijf geweldig goede muzikanten. Met Joey Timmers op drums, Tessa Hendrikx op bas, Leroy Carli op gitaar en George van Bork op toetsen geniet het goed gevulde Scheltema volop!

LINKS:
Rémon Beeftink
Rik van Boeckel
SleutelstadFM
Vera Marijt
Eric Ineke
De Twee Spieghels
Scheltema

Geen opmerkingen: