vrijdag 20 december 2013

Veel zangeressen vandaag

Het begint vanmiddag al op de kerstmarkt waar The Acousticurls al vroeg optreden. Sophie Anglionin en Roos Ten Hoorn spelen een uur lang eigen interpretaties van nummers van onder andere Amy Winehouse, Norah Jones, Adele, John Mayer, Jason Mraz en Bløf. Prima zangeressen, herkenbaar repertoire, daar blijft het kerstpubliek best even voor staan.
Dan de singer-songwriter Maaike Siegerist die samen met bassist Ivo von Oven juist vooral eigen nummers speelt. Begin dit jaar speelde ze nog met het trio Daisy Enjazzed bij Via Mio tijdens een Verrassend WinkelWeekend in Leiden. Prachtige zangeres met een mooi, maar niet altijd even vrolijk, repertoire. Ter compensatie spelen ze ook nog een paar kerstliedjes, goede eerste set!
Helaas geen tijd voor de tweede, want bij Plato is een instore optreden van My Baby, en die stond al een tijdje op de verlanglijst. Want zangeres Cato van Dijck is één van de Ladies of the Lowlands en dan ben je benieuwd naar een eigen optreden. Hoge verwachtingen dus en dat maakt dit trio helemaal waar!
Schitterend half uur met prima psychedelische sixties blues anno 2013. Fascinerend optreden met nummers van hun nieuwe cd Loves Voodoo! en het experiment wordt niet geschuwd, een zelfgebouwde, ja wat is het?, lat met snaar geeft het een mooi exotisch tintje. Hoogtepunt is het slotnummer Money Man waarin ook nog eens een stukje boogie-woogie is meegenomen. Op de valreep nog één van de hoogtepunten van het jaar!
En dan na afloop toch weer even terug naar de kerstmarkt waar de lokale band 't Valies de sfeer erin houdt. Bekende covers, maar ook flink wat kerstnummers, op deze drukke vrijdagavond is het een gezellige boel op de Nieuwe Rijn. Ze spelen onversterkt, maar zijn behoorlijk mobiel, een rondje kerstmarkt hoort daar dan ook bij! En bij deze band zingt iedereen, zowel vrouwen als mannen.

LINKS:
Acousticurls
Maaike Siegerist
My Baby
Plato
't Valies

Geen opmerkingen: