zondag 2 augustus 2009

Schollenpop er weer helemaal bovenop


Een prachtige dag op het Zuiderstrand van Scheveningen, heel wat anders dan vorig jaar, toen het kleine podium daags tevoren in de haven was gewaaid en de laatste optredens op het hoofdpodium niet doorgingen vanwege de zware regen.

Miss Montreal beet de spits af op het hoofdpodium met een set stevige poprock. Maar ook een vette blues of een stevige meezinger stonden op het repertoire. Leuke band en een aanrader voor Krezip fans. Eind augustus staan ze op Lowlands en op Beatstad (en nog veel meer), kijken dus!

Squirrel & The Hazelnuts maken de muziek die bij hun naam past: ongecompliceerde, gezellige, zomerse festivalklanken. Beetje pop, beetje funk, beetje raggae, kortom beetje van alles wat. Leuk en met een meezinger! Ze stonden op het kleine podium met aanstormend talent die de pauze's op het hoofdpodium mochten vullen.

Hoge verwachtingen hebben is altijd gevaarlijk, meer dan eens vallen die namelijk tegen. Maar niet bij De Staat, die maakte zijn reputatie meer dan waar. Stevige rock met een twist en met een vleugje psychedica zorgen voor een heel eigen en heel goed optreden. Aanrader!

Eigenlijk hadden ze vorig jaar al op het kleine podium zullen staan, maar dat ging toen niet door, vandaar dat ze dit jaar alsnog op Schollenpop stonden. Kangaroo Dynasty is een lekkere rockband zonder kapsones, een echte Schollenpopband.

Een andere band die vorig jaar zijn optreden in het water zag vallen was Van Dik Hout. Maar ze hadden toen al aangekondigd dat ze dit jaar alsnog wilden spelen. Goed optreden zonder echte verrassingen, maar daar kom je ook niet voor bij Van Dik Hout.

De piepjonge band Moore barst van de energie, heftig! Goede muzikanten en een duidelijke hoop voor de toekomst. Als deze band doorgroeit en een echt eigen stijl weet te ontwikkelen komt het helemaal goed.

Nadeel van Schollenpop is dat het gehouden wordt vlakbij onze lagere school, maar dat is ook weer de reden waarom we daar ieder jaar weer naar toe gaan. Maar op een gegeven moment verandert het festival voor ons in een mini-reunie en voor je het weet zit je met een aantal mensen in strandtent La Cantina een hapje te eten en een drankje te drinken. En behalve nog een klein stukje van Johan hebben we niets meer gezien.
Ten Years After was daar nog wel te horen en ja, ze speelden I'm going home, maar helaas hebben we The View en Delain helemaal moeten missen.Maar Schollenpop is een fantastisch festival met een heel bijzondere programmering. Misschien wel het meest brede festival van Nederland, zowel wat betreft de bands als het publiek. Tot volgend jaar!

LINKS:
Schollenpop
Miss Montreal
Squirrel & the Hazelnuts
De Staat
Kangaroo Dynasty
Van Dik Hout
Moore
Johan
Ten Years After

Geen opmerkingen: