donderdag 27 augustus 2009

Waterige start Rapenburgconcert


Het Rapenburgconcert speelt zich drie dagen lang af op en rond het Rapenburg. Het hoofdpodium ligt in de gracht en de mooiste plaatsen zijn te vinden met een boot voor het podium. Maar ook vanaf de oever is het goed te volgen. Door het onweer dat over Leiden trok was het niet erg druk, zowel op als naast het water, en begon het openingsconcert van de Jazzinvaders ruim een uur leter dan gepland.

De basis van de muziek is in de studio gemaakt, de muzikanten op het podium vullen dat aan. Lekker groovende funky jazz met twee saxofonisten, waaronder Rolf Delfos, en een trompettist. Drummer en programmeur Phil Martin vult de basistracks vakkundig aan en de gast toetsenist (bij afwezigheid van Erwin Hoorweg) speelde mee alsof hij dit al vaker had gedaan. Finishing touch was zangeres Linda Bloemhard.
Een prettig concert dat helaas ingekort moest worden vanwege de rest van het programma, maar het was nog niet afgelopen of de eerste druppels begonnen alweer te vallen en binnen vijf minuten brak het noodweer weer los. Tijd om huiswaarts te keren en de rest van het programma te laten voor wat het was, als het al is doorgegaan.

LINKS:
Jazzinvaders
Rapenburgconcert

Geen opmerkingen: