vrijdag 15 mei 2020

Overvolle vrijdag met machtig mooie live muziekstreams

Eigenlijk zou De Kift hun twaalfde cd Hoogriet vorige maand presenteren, maar met enige vertraging doen ze dat vandaag alsnog vanuit (een leeg) Paradiso via de livestream. Je mist het lichamelijk aanwezig zijn, maar dit is toch een prima feestje! Ze spelen een groot deel van de nieuwe cd en zoals altijd klinkt het weer anders dan alle vorige platen. Vooral de toegevoegde elektronica valt op.
Het optreden duurt zo'n veertig minuten en er komen weer pareltjes voorbij als Fantoom, Blues for F (deels gebaseerd op St. James Infirmary), Engelenkoor, Ik Ken en Baragouine. Geweldige cd en dan hebben we het nog niet eens over de vormgeving gehad. Geniaal!
Na afloop nemen ze nog flink de tijd om te chatten met hun (ruim 600) kijkers, te proosten op de nieuwe plaat en te buigen en te klappen voor het virtuele publiek. Hier terug te zien. Échte aanrader!
Dan is het tijd voor een tweede cd (re)release, die van Warren Byrd tijdens de wekeleijkse sessie van het Duo Laroo/Byrd vanuit ditmaal hun slaapkamer. Truth Raised Twice is opgenomen eind vorige eeuw, in kleine oplage uitgegeven in 2000 en te koop bij optredens en nu opnieuw uitgegeven en ook online te koop. En bij concerten als die er weer komen. Hier terug te zien.
Het is een drukke avond want ook Fay Claassen doet een live stream samen met Karel Boehlee bij Prive Podium. We kennen Fay natuurlijk vooral als jazz-zangeres, vanavond geeft ze er een popdraai aan. Met onder andere een heerlijke One Trick Pony van Paul Simon.
Halverweg komt Lo van Gorp, één van de organisatoren van het PrivePodium, er ook even bij en samen zingen ze een mooie versie van Killing Me Softly (Lori Lieberman, maar vooral bekend van Roberta Flack). Het optreden eindigt met With A Little Help From My Friends (Beatles), mooi en ingetogen en machtig prachtig!
Tenslotte nog even naar Paradox in Tilburg (en dat alles vanachter mijn pc) voor een optreden van de Teus Nobel Liberty Group. Met Teus Nobel op trompetten, Alexander Popta op piano, Jeroen Vierdag op bas en Tuur Moens op drums. Prachtig concert, geweldige improvisaties, maar dit wil je toch het liefst écht live zien. Hier terug te zien.

LINKS:
De Kift
Paradiso
Saskia Laroo
Warren Byrd
Fay Claassen
Lo van Gorp
PrivePodium
Teus Nobel
Jeroen Vierdag
Tuur Moens
Paradox

Geen opmerkingen: