zondag 17 mei 2020

Stad en land afstreamen

Het is elf uur in de ochtend en we beginnen de dag oergezellig met Thijs Boontjes Dans- en Showorkest live vanuit de Tolhuistuin in Amsterdam. Prima muziek voor bij de zondagse brunch, een soort Gruppo Sportivo anno 2020 meets het Songfestival met bijna pastorale teksten tussen de nummers door. Met liedjes als Ik Voel Me Goed (Johan Verminnen) en de nieuwste single Thermopane. Lachen en swingen! Hier terug te zien.
Het is een prachtige dag, dus vanmiddag even geen muziek. Maar om zeven uur in de avond is er de volgende brunch, nu vanuit Californie (waar het tien uur in de ochtend is) met Rickie Lee Jones die nummers uit haar hele carriere afwisseld met autobiografische teksten uit haar binnenkort te verschijnen autobiografie Last Chance Texaco. Boeiend omdat daar dan natuurlijk ook Chuck E. (Weiss) en Tom Waits , haar (korte) drugsverslaving en al die prachtige nummers in voorkomen. De beeldkwaliteit laat af en toe te wensen over, maar het geluid is prima! Hier terug te zien.
In dan weer snel terug naar Nederland, Austerlitz om precies te zijn, voor de Beaufort sessions die vanavond opent met singer-songwriter  Fenna Vissers. Een paar mooie weemoedige liedjes als opmaat naar het hoofdprogramma.
Dan volgt een modern klassiek concert van pianist Jeroen van Veen, bandeonist Carel Kraayenhof en cellist Joachim Eijlander. Jeroen en Carel trappen af met prachtige minimal music, muziek uit de film Amelie, een eigen nummer van Jeroen en iets van Satie. Dan een lange solo van Jeroen, duetten van Jeroen en Joachim met nummers van Saint-Saens, Rachmaninov en Pärt. Tenslotte spelen ze gedrieën nog het nummer Merci van Carel. Het is misschien niet mijn grootste muzikale voorkeur, maar hier kon ik toch zeker érg van genieten! Hier terug te zien.

LINKS:
Thijs Boontjes
Tolhuistuin
Rickie Lee Jones
Jeroen van Veen
Carel Kraayenhof
Joachim Eijlander
Beauforthuis

Geen opmerkingen: