zondag 3 mei 2020

Soort zondagmiddag bij De Twee Spieghels

, maar dan anders. Want Jazz- en wijncafé  De Twee Spieghels in Leiden is nog steeds dicht, wel zijn er vanmiddag twee live streams van muzikanten die met enige regelmaat daar te zien zijn. Allereerst Blue Sands die vandaag het Coronafest 2.0 via Jeugdhuis Tydeeh in het Belgische Mol openen, rechtstreeks vanuit Amsterdam. Blue Sands zijn zangeres Esther van Hees (oorspronkelijk uit Mol) en bassist Reindert Kragt (nog steeds een Kruidkoek), vorige week zaterdag zouden ze nog in De Twee Spieghels gespeeld hebben.
Ze spelen nu een half uurtje een breed scala aan muziek: Jenny Wren (Paul McCartney), Tous Les Garcons (Francoise Hardy) en I'm Calling You uit de film Bagdad Cafe bijvoorbeeld. En dat alles met een jazzy jasje, héél mooi! Kijk het hier terug.
Daarna gelijk door naar de livestream van PrivePodium waar zangeres Simone Pormes speelt met pianist Karel Boehlee en bassist Boudewijn Lucas. Mooie mix van (Latin)jazz en een beetje pop. Met Walk on By (Dionne Warwick) als prima opener.
Tegen het eind van het optreden komt Lo van Gorp ook nog een mooi duet meezingen en zo wordt deze zondagmiddag toch een klein beetje een zondagmiddag in De Twee Spieghels vooral omdat via de chats bij de livestreams ook nog een aantal bekenden uit Leiden (Hi Fons, Hi Lo) blijken mee te kijken!

LINKS:
Esther van Hees
Reindert Kragt
Jeugdhuis Tydeeh
Simone Pormes
PrivePodium

Geen opmerkingen: