zaterdag 23 mei 2020

Sway at Home II deel 1

Het gaat een lange avond worden met veel live streams vanuit Amerika. Om te beginnen Mr Boogie Woogie  met zijn wekelijkse concert vanuit Tucson. Mooi om te zien dat er steeds meer interactie is via internet en dat ook Monica (mevrouw Boogie Woogie) een muzikale duit in het zakje doet bij bijvoorbeeld Bad Bad Leroy Brown, maar ook tussen de nummers door. Hier live terug te zien.
En van daar gaan we vier uur lang naar allerlei Amerikaanse huiskamers voor het tweede Sway at Home festival. Liz Beebe van de organiserende band Dustbowl Revival (vorig jaar oktober nog in de Q-Bus in Leiden). Ze doet de introductie en speelt een nummer van Fleetwood Mac op haar viersnarige gitaar.
Freddy and Francine zijn twee singer-songwriters uit Nashville met een prachtig repertoire! Vooral eigen nummers, maar ook een cover van Band of Skulls.
Het singer-songwriter duo The Mastersons putten hun inspiratie duidelijk uit de muziek van The Beatles. Het stel (Chris Masterson en Eleanor Whitmore) uit Los Angeles zou je kunnen kennen van Steve Earle's band The Dukes
Alle optredens duren ongeveer 20 minuten, waarna eer 10 minuten pauze is voor het volgende miniconcertje. Zo ook de folky soloset van Andy Falco van The Infamous Stringdusters.
Prachtige muziek tot nu toe, maar de verrassing is dan Kevin Russell van ShinyRibs. Met een 8-snarige ukelele, een decor met Elvis en stropdassen, en een repertoire dat gaat van Instant Karma tot old timey jodelen verveel je je geen seconde!
Lilly Hiatt (ja, de dochter van) speelt mooie, lieve eigen nummers vanuit haar keuken. Akoestisch gezien niet de beste ruimte, het klinkt allemaal een beetje kil hier. Jammer van de warme nummers.
De enige muzikant die wel eens in Leiden optrad is Pokey LaFarge. In 2011 en 2012 stond hij in de Q-Bus, daarna volgend Vrije Geluiden, Paradiso en Lowlands. Toen was het vooral Old Timey music, op zijn nieuwe plaat (hij verhuisde van St. Louis naar Los Angeles, kende wat ups en downs) lijkt hij ook wat meer popmuziek te spelen. Interessante ontwikkeling!
Uitsmijter van het festival zijn The War & Treaty, een geweldig duo uit Nashville dat Southern Soul mixed met gospel, country, rock-and-roll, and blues. Moet daarbij soms denken aan Bruce James & Bella Black, een duo met de zelfde insteek en passie!
Morgen gaat het tweede Sway at Home festival verder en hier is alles nog eens terug te zien/horen.

LINKS:
Mr Boogie Woogie
Liz Beebe
Freddy & Francine
The Mastersons
The Infamous Stringdusters
ShinyRibs
Lilly Hiatt
Pokey Lafarge
The War and Treaty
Sway at Home II festival

Geen opmerkingen: