zondag 31 mei 2020

Heerlijke zondagochtend (en daarna naar buiten)

Vorige week blij verrast door Michelle David & The Gospel Sessions live vanuit Paradiso. Deze week dus weer kijken! Inmiddels weet ik iets meer over de band en begrijp nu ook waarom ik ze zo goed vind, want de combinatie van de soulvolle gospel van Michelle David en de rauwe blues van Onno Smit (bas) en Paul Willemsen (gitaar) zorgen weer voor een bijzonder concert. Want de beide heren ken ik dan al van Beans & Fatback, wie de drummer en percussionist zijn ga ik komende week uitzoeken.
Vandaag zijn er liefst twee gastoptredens. Eerst is daar Babs Gons, dichter/performer met een passend gedicht. Op het eind komt ze nog terug om samen met Michelle en de tweede gast Testify mee te zingen.
Die tweede gast is er Jeangu Macrooy, het is natuurlijk niet het Songfestival, maar het zijn mooie duetten met Michelle. (Hier is het hele optreden terug te kijken).
Volgende week is er weer een optreden van Michelle David & The Gospel Sessions in Paradiso, maar dan kan er ook publiek bij zijn (30 mensen), maar dat is natuurlijk allang uitverkocht.
Dan direct door naar de Tolhuistuin voor de albumpresentatie Opera Alaska. Een samenwerking tussen gitaristen Marien Dorleijn (Moss) en Marzio Scholten (Jazz) die er zijn mag. Op hun debuutalbum worden ze bijgestaan door drumster Lisa Ann Jonker (Bombay (Show Pig)) en voor deze premiere worden ze ook nog eens bijgestaan door Jelte Heringa (Moss) en een bassist. Verrassend goed optreden dat indiepop een nieuwe laag geeft! Een album om te koesteren. (Hier terug te zien)

LINKS:
Michelle David & The Gospel Sessions
Babs Gons
Jeangu Macrooy
Paradiso
Opera Alaska
Tolhuistuin

Geen opmerkingen: