zondag 19 april 2020

Vallen en opstaan met Qeaux Qeaux Joans

Van 2012 tot 2015 zag ik Qeaux Qeaux Joans regelmatig met band(s), solo en met de Ladies of the Lowlands. In platenzaken, kleine theaters, grotere zalen en op festivals. Daarna werd het een beetje stil rond haar, maar inmiddels schijnt de derde plaat onderweg te zijn en een grote tournee door Duitsland stond al gepland. Gaat dus even niet door en vanavond doet ze een live solo optreden op Twitch. Na soundcheck en het eerste nummer zet ik hem even op pauze om te gaan eten, daarna blijkt terugkijken niet te lukken. Toch wel een domper.
Dan maar even naar de Facebook van dB's in Utrecht voor een optreden van Robbing Banks, singer-songwriter met fuzzy gitaar, elementaire drums en een prima garage sound. Nooit van gehoord, maar blij verrrast.
Later op de avond verschijnt dan toch nog het optreden van Qeaux Qeaux Joans op haar Facebook pagina, de beeldkwaliteit is minder, maar het geluid is ok. Veel prachtige, hartverscheurende, intense nieuwe nummers, als dat een voorbode is van het derde album van Qeaux Qeaux Joans wordt ik al behoorlijk ongeduldig. Maar het mooiste is dat ze iedere week of twee weken opnieuw gaat live streamen. Ik ga dan wel iets vroeger of later eten!

LINKS:
Qeaux Qeaux Joans
Robbing Banks
dB's Utrecht

Geen opmerkingen: