zaterdag 25 april 2020

Live streamen is geen sinecure

Vanavond de tweede avond Quaraintaine Sessions via de Groene Engel in Oss. Een avondje vol singer-songwriters, te beginnen met het Spaans-Nederlandse duo Micah & Julia. Mooie stemmen zo bij elkaar.
Bij de Limburgse Lotte Walda hapert de techniek eventjes, maar uiteindelijk komt het toch nog goed. De muzikanten moeten ook alles zelf doen, geluid, licht, beeld en dat dan live streamen via de Groene Engel. Valt niet mee allemaal.
Ook de Drentse Hannah Mae heeft er moeite mee, licht en geluid zijn in orde, maar het beeld staat op zijn zijkant. Voor de muziek maakt het overigens niet uit, die is prima in orde!
Tussendoor even een uitstapje maken naar Arizona waar Mr. Boogie Woogie zijn wekelijkse uurtje heeft. Met steeds meer verzoeknummers, het leuke Toko Blues en als uitsmijters Goodnight Irene en Whiskey Heaven!
Hier kun je het terugkijken.
Dan weer terug naar Oss voor de Eindhovense Iris Penning. Deze mooie combinatie van singer-songwriter én kleinkunstenaar bevalt weer goed, net zoals vorig jaar bij Plato en het daarvoor bij Stukafest in Leiden.
De bekendste muzikant vanavond bij de Quarantaine Sessions is Ed Struijlaart uit Leidschendam. Begint met Crossroads van Robert Johnson en dan kan het al niet meer stuk! Verder allemaal eigen nummers en nog een cover van Bill Withers. Ed staat aan de vooravond van zijn virtuele theatertour die donderdag begint.
Tot slot volgen nog Flemming (Viguurs) uit Vught, bekend van de band Baby Blue. Hier speelt de zanger gitarist solo, de muziek klinkt prima, maar het beeld is wat onscherp.
En hekkensluiter Maurice van Hoek met een mooie set Americana. Wel erg in het donker, maar dat zijn zo van die dingen waar je tegenaanloopt bij je eerste livestream.
Al met al smaken de Quarantaine Sessions naar meer en er kan gedoneerd worden bij de Groene Engel, de opbrengsten worden gelijkelijk onder de musici verdeeld.

LINKS:
Micah & Julia
Lotte Walda
Hannah Mae
Mr Boogie Woogie
Iris Penning
Ed Struijlaart
Flemming
Maurice van Hoek
De Groene Engel

Geen opmerkingen: