zaterdag 4 april 2020

Cultuur thuis #2 (Stadsbrouwhuis 4 jaar)

Vandaag bestaat het Stadsbrouwhuis in Leiden precies vier jaar. Tijd voor een feestje, maar wat doe je dan als je noodgedwongen gesloten bent? Precies, je maakt er een internet feestje van met live muziek, interviews en Beer to Go. Rob Baars opent de uitzending met zijn gebruikelijke, altijd aanstekelijke pop repertoire.
En dat geldt voor alle muzikanten vanmiddag, gebruikelijk en dus lekker herkenbaar materiaal. Ook Bart Landstra en Chris Koenen (Men in Blues) spelen de blues zoals we dat van ze gewend zijn. En ja, je had er het liefst bij willen zijn, maar dit is het beste alternatief in deze rare tijden.
De uitzending duurt in totaal vier uur, met in elk uur zo'n 20 minuten live muziek, hier van Henk van Alphen (Maximum Overdrive). Prima mix van pop en blues. Daarnaast zijn er interviews met JW Fukkink (Leidsch Bier), Gijs Holla (Centrummanagement), John Brussel (Cafe Kalender Leiden), Onno Innemee en Rosemarie Jansen.
Het laatste uur is voor Charles Barry die ook weer een mooi setje popcovers ten gehore brengt. Dit verjaardagsfeestje op facebook is een uitstekend alternatief, maar laten we hopen dat het eerste lustrum van het Stadsbrouwhuis volgend jaar toch weer voluit en mét publiek gevierd kan worden.

LINKS:
Rob Baars
Bart Landstra
Chris Koenen
Henk van Alphen
Charles Barry
Stadsbrouwhuis

Geen opmerkingen: