donderdag 16 april 2020

Cultuur thuis #8 (Benjamin Herman/Dri3man/3voor12Leiden)

Het was nog niet eens open toen het alweer de deuren moest sluiten, de nieuwe Studio 150 in de Amsterdamse Bethlehemkerk. Opname studio en concertzaal in één en wat doe je dan als je niet open kan? Gewoon elke avond om 19.00 uur een live concertregistratie organiseren en streamen. Ze doen dit al een tijdje, maar ik hoorde er vandaag pas over. Dus we beginnen de avond met een klein uurtje Benjamin Herman en Timothy Banchet.
Mooi concert met gelijkwaardige rol voor beide muzikanten en uiteraard een nummer van Lee Konitz. Iedereen kent natuurlijk wel saxofonist Benjamin Herman, Timothy Banchet is minder bekent. Toch ook wel vaker gezien met bijvoorbeeld Qeaux Qeaux Joans, Celine Cairo, Bart Wirtz en onlangs nog met Toine Scholten tijdens de Leidse Blues- en Jazzweek. Om in de gaten te houden!
Maar er is meer vanavond, ook Dri3man met Lo van Gorp (zang en sax), Danjil Tuhumena (gitaar en zang, invallend voor de zieke Nick Bult) en Ferry van Leeuwen (zang en gitaar). Vanuit een nogal donkere studio spelen ze een flinke set West Coast-gerelateerde muziek, van Eagles tot Beatles en mooi driestemmig. Er is zelfs nog een kort gastoptreden van zangeres Raquel Brown.
Door de eerdere streams die van CultHelden x 3voor12Leiden pas in de herhaling gezien. Was overigens ook geen livestream, maar een aantal hoogtepunten uit de 3voor12Leiden clubavonden bij Gebr. de Nobel de afgelopen twee jaar.
Met onder andere een funky Evolve van zangeres Frederieke Kroone inclusief een gastoptreden van rapper Benjamin Traudes. Dit was op de eerste clubavond ruim twee jaar geleden en Evolve lijkt te zijn verdwenen, maar Frederieke met Frae of met Benjamin timmert nog volop aan de weg.
Afgelopen september stond Out of Skin op de zevende clubavond en voor het eerst zonder viool, maar met beats, bass & elektronica. Was toen even wennen, maar klinkt hier heel goed.
Sunday at Eight is geen onbekende in het Leidse hoewel ik er op deze clubavond niet bij was, laat het precies horen waar de band voor staat. Oude roots met nieuwe energie, dat is altijd genieten.
Dan nog even terug naar de allereerste clubavond met Baskar, was toen de eerste kennismaking met deze instrumentale Space Funk. Afgelopen zomer speelden ze op Werfpop, dat gaat de goede kant op.....

LINKS:
Benjamin Herman
Timothy Banchet
Studio 150 Bethlehemkerk
Dri3man
PrivePodium
Frederieke Kroone
Out of Skin
Sunday at Eight
Baskar
3voor12 Leiden
Gebr. de Nobel
CultHelden
Leids Cement

Geen opmerkingen: