vrijdag 24 april 2020

Muziek in tuin en park

Het is vrijdagavond dus weer tijd voor het wekelijkse concert van Duo Laroo/Byrd. Vanavond niet vanuit hun keuken in Amerika, niet vanuit hun slaapkamer in Amsterdam, maar vanuit hun achtertuin in Amsterdam. Leuk, want opeens is er een beetje publiek, klein applaus zorgt voor toch wat live sfeer.
Saskia Laroo is bekend als trompettist, maar bij deze livestreams zien we haar steeds vaker op contrabas en saxofoon. Ze spelen een nummer van Warren Byrd's aanstaande cd, You Never Walk Alone en natuurlijk het nieuwe nummer Corona Blues. Leuk dat de buurman nog even een stukje meejamt op ukelele of mandoline! Hier terug te zien en te luisteren.
Tegelijkertijd (gelukkig later terug te zien) spelen saxofonist Maarten Hoogenhuis (Bruut, Krupa & The Genes)en gitarist Jesse van Ruller een prachtig ingetogen set vanuit Studio 150 in de Amsterdamse Bethlehemkerk. Hier terug te zien en te luisteren.
En dan zijn er ook nog de Quarantaine Sessions van uit de Groene Engel in Oss. Of eigenlijk via de Groene Engel want de singer-songwriters spelen wel live, via de facebookstream van de Groene Engel, maar wel vanaf een eigen lokatie. De verbinding is wat wiebelig, maar KY. is prima te volgen.
Ook de Leidse Melle (winnaar Nobel Award 2019) maakt er een mooi solo optreden van. Morgen gaan de Quarantaine Sessions door en hier is alles terug te luisteren: Quarantaine Sessions, ga naar 'discussie' voor de muziek en filmpjes.
Hoogtepunt van deze avond is het optreden van Rickie Lee Jones in het New Orleans Jazz National Historical Park. Samen met Park Ranger Matt Hampsey speelt ze een uur lang prachtige muziek
Crossroads (Robert Johnson), Fixing A Hole (Beatles), Hello In There (John Prine) en natuurlijk Chuck E's In Love maken het een onvergetelijk concert, ook al is het 'maar' op internet en niet live. Lang geleden zag ik Rickie al live (in Paradiso, 2001 en 2007), toen met band, maar ze heeft nog steeds niet aan kracht ingeboet!
Hier terug te zien en te luisteren.

LINKS:
Saskia Laroo
Warren Byrd
Maarten Hogenhuis
Jesse van Ruller
Studio 150 Bethlehemkerk
KY.
Melle
Groene Engel
Rickie Lee Jones

Geen opmerkingen: