maandag 13 april 2020

Cultuur thuis #6 (Phaedra Kwant)

Het is allemaal even wennen, livestreams in plaats van live optredens. Opeens is er geen publiek meer, geen interactie. Luistert er iemand, vinden ze er wat van? Lo van Gorp zei het gisteren al in zijn livestream: 'Je mist de reactie van het publiek, het applaus, maar er is ook niemand die door de muziek heenpraat', of zoiets.
Phaedra Kwant zit met het zelfde dilemma, maar neemt af en toe tussen de nummers door even de tijd om de chats op PrivePodium door te nemen en er op te reageren. Niet ideaal, wel een leuke vorm van contact tussen muzikant en onzichtbaar publiek.
De naam Phaedra Kwant is misschien niet zo heel bekend, toch was ze de laatste jaren veel te zien op de Nederlandse podia. Speelt vaak bas op de achtergrond (bij onder andere Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, 3Js, Mathilde Santing, Krystl, Frederique Spigt, Hans Vermeulen, Do, Lois Lane) en soms op de voorgrond (bij de popband McChicks en haar jazzband Phaedra).
Vanavond speelt en zingt ze solo voornamelijk eigen nummers op toetsen of bas, uitgeklede liedjes zoals ze ooit geschreven zijn. Waaronder een aantal nieuwe nummers die rijp zijn voor de opvolger van de mooie cd Still Listening, klinkt weer goed! En één cover, op verzoek, Running Up That Hill van Kate Bush.

LINKS:
Phaedra Kwant
PrivePodium

Geen opmerkingen: